Проблеми > Проблеми

Моля за помощ, Гупите ми умират постоянно..

(1/3) > >>

orbetsov:
Имам 50л. аквариум стартиран преди 2 години с 3 дънни сомчета и няколко Гупи. За съжаление всеки месец си купувам Гупи и умират една по една. До преди месец сменях по туба вода на седмица, но вече сменям по 2 туби от 10л. Моля за помощ, къде греша? Възможно ли е заради дебелината на настилката (около 5см.) да се задържа много мизерия, а заради растенията немога са сифонирам дълбоко?

Daniel:
Ами дебелината на настилката не вярвам да прави проблем,при по едрите камъчета повече се завира мизерия навътре, един познат ми прати този клип да ми покаже как най нежно се маха мизерята от растителен аквариум виж тук. Бих ти предложил да си вземеш и някой тест и да видиш параметрите на водата, интересно че само гупите умират. Дано някой по разбиращ колега също да даде мнение.

bustama:
Това дано не ми изглежда ок. Много криво и с хлътнатини до хрилете. Когато пускаш новите гипи, правиш ли преход някакъв? Какви други риби имаш и как изглеждат?

orbetsov:
Когато пускам новите първо потапям плика да се изравни температурата и чак тогава ги пускам. Даниото е от стартирането на аквариума както и 3 сомчета Анциструс.
3 сомчета
1 данио
4 мъжки Ендлер
1 женска гупа
сомчетата са перфектни, даниото незнам защо е така..
Надявам се тук да намеря отговор. В магазина тестваха водата и ми казаха че имам завишени нитрати.

wire:
С какво, по колко пъти на ден и с какво количесто си храниш рибите? За 10 риби доста отпадъци има. По колко часа светиш? Слагаш ли торове, СО2? Никакви данни за аквариума няма.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия