Автор Тема: Лепене на аквариум  (Прочетено 59010 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Pecata

• Активен потребител
  • Публикации: 58
    • AquaMakerBg
Лепене на аквариум
« : понеделник, 22 декември 2008 г., 21:54 ч. »
Преди малко преглеждах мненията в другия "любим" форум и се издразних за пореден път от прословутата фраза "То последната софийска мода е без фуги"Та взех да се чудя,кой пък е създателя на тази мода,ако някой знае ,да вземе да ме светне мене непросветения.Да взема и аз да науча някоя нова сглобка.

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
  • Публикации: 173
  • Нас. място: Добрич
Отг: Лепене на аквариум
« Отговор #1 : понеделник, 22 декември 2008 г., 22:01 ч. »
Незнам кой е модернизатора на сглобка с фука,но за мен е безмислена като се слага много и хубав силикон фугата е излишна стъклото си избутва сичко излишно и си оформя само фуга.
Непросветени хора няма,всички се учат от живота! :up:

Неактивен Pecata

• Активен потребител
    • AquaMakerBg
« Отговор #2 : понеделник, 22 декември 2008 г., 22:08 ч. »
Не си прав.Първо ми кажи колко аквариума си направил и ако си лепил,имало ли е над 500л.Познаваш ли свойствата на стъклото и силикона?Имам 20 годишна практика,работил съм с почти всички видове силикон и знам за какво говоря.

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #3 : понеделник, 22 декември 2008 г., 22:29 ч. »
Извинявам се за мнението си лепил сам около 10 аквариума най-големият 350 литра,250 литра -2 аквариума ,и около 7 150 литра.Мненията ми ще бъдат изтрити.

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #4 : понеделник, 22 декември 2008 г., 22:38 ч. »
Всеки споделя опит напълно доброволно и безкористно. Целта е да се научим взаимно на някои полезни похвати. А, ако можем и да спестим някой лев от цялата работа - добре дошло!
Моля за взаимно разбирателство!
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #5 : понеделник, 22 декември 2008 г., 22:42 ч. »
Аз лепя аквариумите си по този начин - http://www.mondodiscus.com/discus/it/articoli-mondoacquario/costruire-un-acquario.html

Неактивен Joro Vn

• Активен потребител
  • Публикации: 6
  • Нас. място: Варна
« Отговор #6 : понеделник, 22 декември 2008 г., 23:01 ч. »
Цитат
Извинявам се за мнението си лепил сам около 10 аквариума най-големият 350 литра,250 литра -2 аквариума ,и около 7 150 литра.Мненията ми ще бъдат изтрити.

Wetdream, много бързо си набрал обороти- сетих се за една тема от месец август, тази година, в друг форум. Там основно питаше, и то за основни неща. Включително как се прави фуга, почиства стъкло и т.н. И защо така сега изведнъж отричаш този метод на лепене? Бяха ти обяснени методи от А и Б, по-нататък ти би трябвало да се развиваш и сам. Или нещо не се е получило пак, а?
      Може би звуча малко иронично, но след лятната тема сега излиза, че цялото писане тогава е било на вятъра или си разигравал някакъв цирк.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Нас. място: София
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #7 : понеделник, 22 декември 2008 г., 23:13 ч. »
Айде споделете опит, но не се карайте. Няма полза от това.
Пецата си е име в този занаят, но опита на другите ще е интересен.
Пеца, ако обясниш грешките на хората логично, ще е само от полза за потребителите.
(Без да издаваш техниката си - просто кажи къде грешат.)

Неактивен Wetdream

• Активен потребител -
« Отговор #8 : понеделник, 22 декември 2008 г., 23:26 ч. »
    Wetdream, много бързо си набрал обороти- сетих се за една тема от месец август, тази година, в друг форум. Там основно питаше, и то за основни неща. Включително как се прави фуга, почиства стъкло и т.н. И защо така сега изведнъж отричаш този метод на лепене? Бяха ти обяснени методи от А и Б, по-нататък ти би трябвало да се развиваш и сам. Или нещо не се е получило пак, а?
      Може би звуча малко иронично, но след лятната тема сега излиза, че цялото писане тогава е било на вятъра или си разигравал някакъв цирк.

Мога да кажа че това което ми написа ти ми е помогнало достатъчно за да залепя няколко аквариума по няколко варианта и всичките се получиха добре и с фуга и без фуга, благодаря за всичко.
Предполагам че не пречи един младеж на 17 години да се развива в полужителен аспект и да прави опити за лепене на аквариуми имам тенденция да залепя един аквариум с обем над 500 литра да видим какво ще стане ,ще прилагам написани от Вас неща!!
Благодаря за разбирането,и не бягам от това да науча нещо ново!

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #9 : вторник, 23 декември 2008 г., 00:01 ч. »
Всеки има право на грешки. Особено, когато е тръгнал да открива топлата вода на собствен г.. Нека бъдем толерантни един към друг!
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Неактивен theater

• Активен потребител
  • Публикации: 128
  • Нас. място: Sofia, Bulgaria
  • http://
« Отговор #10 : вторник, 23 декември 2008 г., 12:02 ч. »
Преди време четях редовно форума на Пецата (преди да ми забранят едно от IP-тата, които ползвам на работа) и от това, което съм виждал там е, че не си крие техниката. Беше обяснил на Илиан(ilianidis) подробно как да си направи големия аквариум.
Добре дошъл, Пеца !
Надявам се да пишеш тук по-редовно.  :D

Неактивен Pecata

• Активен потребител
    • AquaMakerBg
« Отговор #11 : вторник, 23 декември 2008 г., 13:23 ч. »
Аз лепя аквариумите си по този начин - http://www.mondodiscus.com/discus/it/articoli-mondoacquario/costruire-un-acquario.html

Според мен това е излишно усложняване.Най лесен начин,две нивелирани дъски на земята,вписано дъно и лепене на страните около него.Така може да се регулира дебелината на силиконовия слой/т.н. фуга/колкото е нужно.

Неактивен kamos

• Активен потребител
  • Публикации: 439
  • Нас. място: Несебър
  • Антон Ганчев
    • Linux blog
« Отговор #12 : вторник, 23 декември 2008 г., 17:41 ч. »
О тези аквариуми като изработка ги знам. Двама мои приятели имат такива. До София ходиха за тях. Наистина са качествена изработка. Стъкления капак е просто специфичен- по тях ги познавам.
.Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...           (Кочетов С.М.)

Неактивен Pecata

• Активен потребител
    • AquaMakerBg
« Отговор #13 : вторник, 23 декември 2008 г., 21:16 ч. »
Тук лепилният слой е 2мм. при аквариум с размери 3м дължина,1м височина и 60см широчина.По вътрешните ъгли има допълнителни ребра от 12мм,с размери 12/20мм.s

Неактивен kraltchev

• Aquaportal експерт
  • Публикации: 158
« Отговор #14 : вторник, 23 декември 2008 г., 22:12 ч. »
Пеца,

Не виждам снимката в последния ти пост. 

--Николай

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.