Рибки > Кили рибки

Още един Кили фен

<< < (2/16) > >>

nihi79:
Благодаря за добрите думи.
 Оказа се ,че двойката е готова да продължи рода ,още вчера открих две хайверени зрънца.За сега немисля да ги размножавам  все пак още са непознати за мен рибета .Но изникна  въпроса колко време живеят тези килита в аквариумни условия? :hmm:

killiman:
В интерес на истината те няма да те питат дали искаш да ги размножаваш или не.  :)  В този обрасъл с растения аквариум съм сигурен, че само след около месец ще откриеш първите малки рибки.
 

nihi79:
Искаш да кажеш ,че дори да не ги отделям има вероятност малките да се излюпят в този аквариум?И ако ги видя навреме и ги отделя преди мама и тате да са ги помислили за храна много скоро може да имам малки рибоци?!

killiman:
Да, точно така. След като хвърлят хайвера възрастните рибки не се интересуват от него. А малките се излюпват сравнително дребни за вкуса им. Ако ги откриеш навреме ще имаш шанс и да ги отгледаш. Това е така наречения непрекъснат метод на развъждане.

nihi79:

--- Цитат от: killiman на неделя, 15 август 2010 г., 10:03 ч. ---
В интерес на истината те няма да те питат дали искаш да ги размножаваш или не.  :)  В този обрасъл с растения аквариум съм сигурен, че само след около месец ще откриеш първите малки рибки.

--- Край на цитата ---

 Така и стана  :)
  Но явно не съм бил достатъчно наблюдателен защото днес открих и успях да извадя само едно рибоче с големина 6-8мм.Предполагам мъниците са били повече но явно са станали храна.
 Малкчугана го преместих в един 7л.аквариум.Сложих и артемия да се люпи ,но ми е интересно с какво ли се е хранила до сега рибката след като съм хранил родителите само с хирономус и гледах да не остава неизядена храна?
Е пробвах 2-3пъти да им дам люспи не ,че не ги ядоха но не с такъв интерес както хирономуса.И все пак с какво се е хранила малката рибка , не разбивам много но според мен тази рибка е поне на 10 дни или бъркам :hmm:
 С моя фотоапарат едва ли ще мога да направя снимка за да ви го покажа  :sorry: но  според мен изглежда жизнено и здраво рибе.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия