Други аквариумни обитатели > Растения
Проблем с микрозорума
zambo:
Подавам СО2 до побеляване на рибите , торя като за световно , осветявам с 2лампи ПЛ по 55 вата - около 0,8 в/л. Всички растения в аквариума се развиват страхотно , с едно изключение - Микрозорум Винделов . Излизат новите листа - хубави , зелени , прави и след 3-4 седмици започват да почерняват .
Прихванат е на корен , директно се осветява .
Някаква идея защо неискат листата му да си останат зелени ?
Boby_:
Не знам дали ще ти помогна, но и аз имам такъв проблем с микрозоруима в бебешкия ми аквариум - няма CO2, няма тор, добро осветление. Анубиасите си живуркат екстра, микрозориумът пуска нови листа, уж расте, а листата почерняват след две-три седмици.
Kratun:
И аз имам аналогичен проблем. Всички други растения вървят - тайландската папрат не ще. Изпращат ми хубави големи растения с ярко зелени листа и докато го сложа в аквариума, започват да почерняват листата и да си пуска дъщерни листенца, и край. Отскоро обаче виждам, че имам напредък. Успях да задържа последното растение в добър вид. Не чернее и не се опитва да се размножава. Единствената разлика отпреди е, че е поставено до вътрешния филтър. Малко по на сянка и в близост до течението. От Raven знам, че това е едно от условията за доброто му развитие.
zambo:
Листата неизгниват , просто почерняват и стават много грозни .Расте обаче юнашката . Пуска много нови листа . Хигрофилите предават по 2-3 см. на ден , нимфеята пуска листо през ден , сагитарията несмогвам да я оскубя . Листата им са страхотни , без забележка .
zambo:
В моя аквариум течение да искаш . Вътрешен филтър - 350 л/ч в който съм вързал СО2 , и сера фил 1100 .
Навигация
Преминаване към пълната версия