Проблеми > Проблеми
Дискусите не се чувстват добре. Защо?
Stas:
Здравейте,
Ужким не гледам дискуси от вчера, но ми се случват неща, на които нямам обяснение.
Да започна, че ги гледам в 400 литра аквариум с растения, 2 филтъра, не много силно осветление 2х36 вата и ежеседмични смени на 70 литра вода.
Преди около месец и нещо към мойте 5 стари големи дискуса добавих и 4 бр. по-малки - 2 леопарда и 2 ред мелона.
Още от следващия ден мелоните живнаха, бяха първи при храната, а леопардите се изпокриха и така си продължава...
На всичкото отгоре от старите ми дискуси - два пиджъна започнаха да отлсабват и да си губят цвета. От яркочервени стават прозрачно оранжеви... Това е ново за мен!
Знам, че във форума вече има регистрирани хора, които са по-наясно от мен.
Питам:
1. Защо се получава това с леопардите? Бяха си съвсем хубави и здрави риби.
2. Каква болест може да мори старите ми риби?
3. Има ли някакво лекарство, което да им сложа профилактично? По възможност да не вреди на растения.
Wetdream:
Здравей.
1. Това че са били хубави като си ги взел не означава че неможе сичко да се преобърне, явно са малко по трудно адаптираши се и по страхливи при дискусите много често се забелязва такова поведение ,има два варянта да проядат или да умрат.Единственият начин е да ги съблазниш с някакъв вид жива храна.Разнообразявай храната.
2.Ако рибите се хранят не се коси има такива моменти на заслабване и при мен се е получавало разнообрази храната!Учести смяната на водата мини секи ден по 20% за около една седмица и виж резултата.
3.Увеличи температурана на 34 градуса и почни да третираш с Трихумоницит(мисля че така се пишеше)
Това е от мен чакам развитие.
Поздрави Стоян - Добрич
}|{opukc:
Здрасти Стасе,
Нищо не казваш за големите риби - хранят ли се или не! При силно стресови ситуации червените риби избледняват а сините потъмняват.
За леопардите ясно - стресирани са и колегата е прав, вариантите са два. Дискусите постоянно имат паразити и в стесови моненти отслабва имунната система и тръгват инфекции. В общи линии Стоян /Wetdream/ е много изчерпателен в отговора. Важно е да ги накараш да ядат. Дискуса е дебил и умира от глад без проблем.
Ето вариант на лечение.
http://www.aquaportal.bg/forum/index.php?topic=20.msg27#msg27
ПП-Има нещо във водата в София. В това съм убеден вече. При мен положенето е същото - стресирани риби, които постоянно се крият, но поне се хранят.
Жоро
hends:
Здрасти, Стасе !
Знаеш, че по едно и също време взехме с теб дискусите и при мен се получи същата ситуация. Мелоните и диамантите са жизнени, хранят се с охота.Единият леопард спря да се храни напълно и :RIP: , а другият се храни , но постоянно се крие.Имам чувството , че самото поколение леопарди не е както трябва.
Stas:
Сашо, вече се чудя дали да не ги подаря обратно на този, от когото ги купих. Само и само да не умрат.
2 години никакви проблеми и откакто взех новите риби съм в постоянен стрес! Все едно за пръв път гледам дискуси!
Ужас.
Бих могъл да им спретна една терапийка, може пък да се изчистят от паразити или бог знае какво!
Дано Райко се появи и да даде мнение. Ще го изчакам и него.
Навигация
Преминаване към пълната версия