Други аквариумни обитатели > Растения
Помощ !! Проблем срастенията ми
famoza7:
Наистина вече стана проблем аквариумат ми.По точно всички разтения в аквариума ! От две седмици наблюдавам,че по разтенията се появи някаво водоросло което е мъхесто а покрай него се получават тъмно зелени петънца.Първата ми работа беше да отида до зоомагазина в "Суходол" за препарати.Купих си течна тор на фирмата "Тетра" и ми казаха че това водорасло което се получава се нарича "Алджи" и ми дадохо таблетки на "Tetra Aqua Algizit" и ми казаха че мигновенно изчезват тези "Алджи" но вече четвърти ден няма подобрение и незнам вече какво да правя и какво да купувам???? Аквариума е 62 литра с две пури по 18W и светят точно по 11 часа а аквариума е пуснат в действие с тези разтения близо 1 година и изведнъж това нещо се появява наречено "АЛДЖИ" :noti: Моля помогнете :-[
Kratun:
Без да те обиждам - като чета преразказа, ще ти продадат и фризер, дори ако живееш на кой да е от двата полюса.
malomir:
Пусни една снимка.За да сме сигурни какво става.
StReEtSplUnTeP:
Като за начало ,намали осветлението до 8-9 часа и спри да слагаш всякаква химия в аквариума(разни препарати или торове)
famoza7:
Просто за пръв път ми се появява това по разтенята и хората ми предложиха този препарат и аз като не знам за какво става на въпрос проста се съгласих и го купих.Но все пак ЩЕ ИЗПЪЛНЯ вашите съвети за намаление на работата на светлината и спирането на препарати.А и утре като се прибера от работа ще ви покажа и снимки. Благодаря за бързите ви отговори на моето начинание !!
Навигация
Преминаване към пълната версия