Други аквариумни обитатели > Растения

Симптоми за липси при растенията

<< < (24/25) > >>

bustama:
Папрати, от тях по-лесни няма на къде. :)

screamers:
Колеги ето че белята стана.... Както всичко си беше наред, снощи забелязах по едното растение малки алги. Това е в основния аквариум.

Имам и един 35л бетарник, в който сложих корен, оформих си го с малко мъх и отново снощи забелязах че цялото дръвче е обвито в нещо като паяжина.

дайте моля ви някакъв съвет как да процедирам. Днес мисля да извадя корена и да го почистя.

wire:
Колеги, мисля че темата се измести много.  :rtfm:

bustama:
Още на първите ти снимки се виждат водорасли. Нормално, няма нищо обезпокоително. При адаптиране на растенията е нормално, да си изхвърлят листата или да има наранени такива - от там и в-ва във водата. Затова, ти казваме да не ториш и да си всемеш още растения. Когато, растенията започнат видимо да растата и да в добра кондиция, тори.

RAKIM:
Аз мисля, че този аквариум има нужда от нитрати и фосфати,Penta го е казал същото по назад.Растенията ти гладуват.Нормално е да хвърлят старите листа,но трябва да има и растеж на нови.Направи една голяма смяна на водата,след което в минимални количества слагай макроелементи(Най вече нитрат,най добре калиев).Ще видиш че ще тръгнат.Тръгнат ли,почваш да слагаш и по малко профито.Това за количеството растения и торенето е супер относително.Понякога и 1 да имаш в 500л,пак се налага да ториш за да върви.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия