Автор Тема: Симптоми за липси при растенията  (Прочетено 133091 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
Отг: Симптоми за липси при растенията
« Отговор #105 : сряда, 13 февруари 2019 г., 20:24 ч. »
Така като гледам проблема ти е в старите листа, явно липсват Макро елементите.

Неактивен screamers

• Активен потребител
  • Публикации: 45
  • Нас. място: София
    • Оригиналните Apple части
« Отговор #106 : сряда, 13 февруари 2019 г., 20:27 ч. »
Интересно, защото торя с торове в които има макро елементи. Но тъй като съм нов в отглеждането на растения всеки съвет и препоръка ще ми е от полза :bow:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #107 : сряда, 13 февруари 2019 г., 23:31 ч. »
Нямаш никакви растения... какво се притесняваш?! Да ториш в твоят случай, само ще е грешно. Като ти гледам снимките - още не може да кажем, че имаш аквариум. На колко дни е, кога е стартиран?

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #108 : четвъртък, 14 февруари 2019 г., 10:32 ч. »
Под никакви растения, предполагам имаш впредвид че са малки ? Общата картинка е такава

Аквариума е стартиран преди малко повече от месец, казваш че да торя е грешка, би ли ми обяснил защо ? И какъв съвет би ми дал в моя случай - как да процедирам ?

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #109 : четвъртък, 14 февруари 2019 г., 19:09 ч. »
Какво е съдържанието на  jbl plant start pro?  От предните снимки се вижда / поне според мен/, че растенията още не са се адаптирали и за това са им такива листата. Слагай още растения! Грешка,  защото, не са се адаптирали растенията и са много малко. Това, което има във водата им стига. Каква е филтарцията на аквариума и колко риби има вътре, литри на аквариума?

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #110 : четвъртък, 14 февруари 2019 г., 22:39 ч. »
Това е съдержанието на jbl flora-та, както споменах това е за основа, върху него съм сложил jbl manado

https://drive.google.com/file/d/1DdOF4-e2gsdup-Du5qEALYkz4D682d0v/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1F1TcbXvAuwqG8MqrjEkDUp4gvmNr7T0H/view?usp=drivesdk

Аквариума е 216 литра, филтъра е на sun sun външен модела е 320 не си спомням точно колко му беше дебита + една гъба съм сложил вътре. Рибите са два хелера, три женски бети, шест тетри, четири даниота, четири коридорас панда, два охлюва и две скариди

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #111 : петък, 15 февруари 2019 г., 20:02 ч. »
Да не се бъркаш 320 или 302? След месец, слагай още риби и всичко ще се оправи. Филтрацията е най-важното нещо.

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #112 : петък, 15 февруари 2019 г., 21:59 ч. »
Явно доста съм се объркал за модела (за което се извинявам), че писах по явно бегли спомени. Това е модела

https://drive.google.com/file/d/1Ea6polLr_db1MnOercm4guAfGMSTIthn/view?usp=drivesdk

А какво да правя с торенето на растенията ? Да го спра ли ?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #113 : неделя, 17 февруари 2019 г., 08:18 ч. »
Месец след стратирането на аквариума е рано за торене. Още повече, че имаш много малко растения в него.Моя съвет е да наблюдаваш и при първа поява на водорасли от всякакъв тип, просто спираш. Иначе щом си почнал, давай но много внимателно, колкото да няма липси  по растенията. Пак казвам тори в минимални количества. С течение на времето ще увеличаваш дозата с нарастването на листната маса.

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #114 : понеделник, 18 февруари 2019 г., 09:40 ч. »
Благодаря за съветите, не мисля че торя много. Но както казваш ще гледам да е минимално, даже може и да спра временно да видя как ще се отрази на растенията. Дайте някакви предложения за да допълня растенията в аквариума. По-лесни за гледане са за предпочитане  :D

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #115 : понеделник, 18 февруари 2019 г., 21:23 ч. »
Папрати, от тях по-лесни няма на къде. :)

Неактивен screamers

• Активен потребител
« Отговор #116 : вторник, 19 февруари 2019 г., 09:07 ч. »
Колеги ето че белята стана.... Както всичко си беше наред, снощи забелязах по едното растение малки алги. Това е в основния аквариум.

Имам и един 35л бетарник, в който сложих корен, оформих си го с малко мъх и отново снощи забелязах че цялото дръвче е обвито в нещо като паяжина.

дайте моля ви някакъв съвет как да процедирам. Днес мисля да извадя корена и да го почистя.

Неактивен wire

• Активен потребител
  • Публикации: 128
« Отговор #117 : вторник, 19 февруари 2019 г., 10:16 ч. »
Колеги, мисля че темата се измести много.  :rtfm:
Ограничените размери на човешкия мозък не пречат на безкрайната човешка глупост!

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #118 : вторник, 19 февруари 2019 г., 18:42 ч. »
Още на първите ти снимки се виждат водорасли. Нормално, няма нищо обезпокоително. При адаптиране на растенията е нормално, да си изхвърлят листата или да има наранени такива - от там и в-ва във водата. Затова, ти казваме да не ториш и да си всемеш още растения. Когато, растенията започнат видимо да растата и да в добра кондиция, тори.

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #119 : вторник, 19 февруари 2019 г., 21:27 ч. »
Аз мисля, че този аквариум има нужда от нитрати и фосфати,Penta го е казал същото по назад.Растенията ти гладуват.Нормално е да хвърлят старите листа,но трябва да има и растеж на нови.Направи една голяма смяна на водата,след което в минимални количества слагай макроелементи(Най вече нитрат,най добре калиев).Ще видиш че ще тръгнат.Тръгнат ли,почваш да слагаш и по малко профито.Това за количеството растения и торенето е супер относително.Понякога и 1 да имаш в 500л,пак се налага да ториш за да върви.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.