Автор Тема: В Тайван показаха нов вид скариди + видео  (Прочетено 2527 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен _777_

  • Активен потребител
  • ****
  • Публикации: 303
  • Нас. място: Hell
  • Пол: Мъж
В Тайван показаха нов вид скариди + видео
« : вторник, 06 ноември 2012 г., 22:19 ч. »
Ценителите на морските деликатеси вече ще могат да отглеждат скариди и в домашния си аквариум. Цената на този вид морски обитатели обаче е доста солена. Един екземпляр от новата скарида струва около 3400 долара.

В Тайван показаха нов вид морски видове като част от откриващото се в страната традиционно изложение за аквакултури. За ценителите на морските деликатеси ще е приятно да чуят за новия вид апетитна, модерна и несъмнено скъпа скарида, наречена Синята стрела. Името си морското създание е получило заради формата на тялото си и сините и белите си искрящи ивици в окраската.
"Новият вид скарида е кръстоска. Той може да променя окраската си като в зависимост от светлината белите или сините ивици преобладават. Скаридата може не само да се консумира, но и да се отглежда в домашен аквариум.", обяснява  Тсай Я-фенг - морски биолог.
Новият вид скариди порастват до не повече от сантиметър и половина за две години. Цената на един екземпляр в зависимост от яркостта на окраската може да достигне до 3400 долара. По време на изложението в Тайван ще могат да бъдат видени и специален вид морски кончета, отгледани в Бразилия. Цената на тези морски създания е около 200 долара.


http://www.ekipnews.com/news/nauka/zhiv_svqt/v_tajvan_pokazaha_nov_vid_skaridi_/142148/

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.