Здравейте колеги може ли да попитам и споделя с вас, ако тук му е мястото следното От около 6-7 месеца имам 5 тигрови Астронатуса когато ги взех бяха около 6-7 см оглеждам ги 450 литра в момента единият е около 20см а останалите 18см Мисълта ми е дали растат нормално или изостават ,че все ми се струва,че малко им давам за да не ги прехраня .Целта ми да станат колкото се може по големи ще намаля и бройката постепенно ,ако се оформи и чифт още по добре
Мисля, че добре се развиват за сега. Дано да се оформи чифт, има вероятност, ще стискаме палци
За размера, разбирам те напълно, и аз искам моят астронотус да е с внушаващи размери. Ние (акваристите) какво можем да направим, за да имаме след време голям оскар;
- относитолно голямо пространство, т.е. голям аквариум. 450 литров за чифт астронотуси е благоприятно;
- правилно хранене основно с качествени гранули за цихлиди от сорта на Хикари Голд, а като добавка земни червеи, насекоми (примерно щурци, скакалци и т.н.), скариди и други. С това храня аз. Много си прав, че гледаш да не прехранваш, редовното прехранване съсипва стомаха на рибата;
- параметрите на водата трябва да са оптимални. Некачествената вода е причина за много здравословни проблеми. Как мислиш, коя риба расте по-бързо- болната или здравата
.
Има и друг фактор, който пряко влияе върху размера на астронотусите и това е генетичния материал, споко ще обясня, става въпрос за това от какви родители произхождат рибите. Ще ти дам пример с хората, по принцип не може да се очаква ако бащата и майката са високи 150 см. синът да е висок 2м и 20см.
Постни някоя снимка да ги видим твоите тигри.
Успех!