Автор Тема: За любителите на астронотуси  (Прочетено 69177 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kokosha

• Активен потребител
  • Публикации: 81
Отг: За любителите на астронотуси
« Отговор #180 : петък, 21 август 2015 г., 22:26 ч. »
Ми аз ги гледам от година и половина,около 25 см от когато са в големия аквариум се оцветиха доста.Ти вадил ли си хайвер от тези  риби?

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #181 : петък, 21 август 2015 г., 22:35 ч. »
Ми аз ги гледам от година и половина,около 25 см от когато са в големия аквариум се оцветиха доста.Ти вадил ли си хайвер от тези  риби?

Лично аз, не съм развъждал пък и нямам намерение за сега, аз и затова съм с едно астронотусче. Може би след време и това да стане. Обаче съм наблюдавал многократно астронотусите на един приятел по време на хвърляне на хайвера. Защо, нещо по-специфично ли те интересува?

Неактивен kokosha

• Активен потребител
« Отговор #182 : петък, 21 август 2015 г., 22:46 ч. »
Започна да ми е интересно от както почнаха да се бият.Притеснявам се да не направят някоя беля в аквариума,даже щях да махам едната риба . Много се биеха а сега са малко по-спокойни.Иначе като си ги наблюдавал какво им е поведението?Твоят приятел направи ли поколение?

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #183 : петък, 21 август 2015 г., 23:02 ч. »

На времето и аз имах същия проблем- имах 4-5 астронотуса, които яко се млатеха един друг и накрая направих глупава грешка, оставих си само един, а другите махнах. Просто трябваше да изчакам още 2-3 месеца. Така че те съветвам да ги наблюдаваш за известно време пък дано да се получи чифт.
Малко и аз да се изфукам с моето рибе  :D
Моят оскар расте доста интензивно. Преди по-малко от 4 месеца беше на размер около 6-7 см., а сега е около 16 см. На възраст е приблизително на 8 месеца. Ако продължава с това темпо най-вероятно след около година ще е над 30см, е разбира се времето ще покаже  ;)

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #184 : петък, 21 август 2015 г., 23:09 ч. »
Относно моят приятел- в началото след излюпването на хайвера не успяваше с развъждането, новоизлюпените рибки умираха една по една и  постепенно след 5-6 ден не оставаше нито една, но в последствие с времето се специализира и си ги развъждаше без проблем, а после се чудеше как да ги продаде.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #185 : петък, 21 август 2015 г., 23:58 ч. »
Няма нищо сложно с размножаването на астронатусите.Зора е да оформиш чифта.Хвърлят на плосък камък хайвера.По яйце полагалата ще ги разпознаеш коя е мъжка и женска.Първо женската вади крушовидо яйцеполагало а мъжкият заострено малко преди хвърлянето на хайвера.Рибите започват да се перят и танцува в кръг и чистят камъка върху който ще хвърлят.Целуват се захапани за устите.Трябва да ги захраниш със жива сръв малки златни рибки,земен червей,попарен бял червей,гамарус,хирономус.Малките се люпят доста големи с голямо жълтъчно мехурче.Не трябва да ги храниш докато не абсорбират мехурчето и започнат да плуват а до тогава стават 4,5 милиметра големи.Преди 2 години бях изкарал асронатуси.Мъжкия като на Адам а женската като твоите.Малките се родиха и от двата вида с един удар два заека.Пазара беше проблем по 1,2 лева на едро ги давах и нямаше кой да ги купи.Чифта е още жив и е у един приятел.

Неактивен kokosha

• Активен потребител
« Отговор #186 : събота, 22 август 2015 г., 11:50 ч. »
Благодаря ти за отговора ще им сложа камък да видим дали ще се получи нещо. Моите риби ядат само гранули незнам дали ще хапват жива храна

Неактивен plamen albaneca

• Активен потребител
  • Публикации: 63
« Отговор #187 : събота, 22 август 2015 г., 13:42 ч. »
А с какви гранули храниш побойниците

Неактивен kokosha

• Активен потребител
« Отговор #188 : събота, 22 август 2015 г., 13:50 ч. »
JBL Stick XL с това ги храня много ги обичат