Автор Тема: Размери на аквариум с капак  (Прочетено 1231 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Asphodel

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Размери на аквариум с капак
« : сряда, 02 октомври 2013 г., 09:46 ч. »
Привет колеги!
След близо 20-годишно прекъсване реших да се завърна към акваристиката. Понеже вече малко съм позабравил кое какво беше и за какво служи (нали затова има форуми), се ориентирах на първо време да си взема готов аквариум, от тези с капаците отгоре, с вградено осветление, термостати и други там екстри. Към момента съм се ориентирал към 2 нискобюджетни модела на Aquael: Аquael Econoline 80 и AquaEl 4Family 80 (понеже ги избирам и по размери) и тук възниква въпроса ми:
Мястото, където съм предвидил да стои аквариума е в една ниша в секцията с размери L80x40xH46. Както виждате размерите са ми идеални. Въпросът ми обаче е размерите, които се дават в характеристиките включват ли и капака, или са само на контейнера на аквариума?
Понеже някак не ми се иска да поръчам аквариум, който после няма да може да се събере на определеното за него място...
И ще съм благодарен ако някой колега сподели впечатления относно тези два модела или път предложи някаква алтернатива  ;)

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Отг: Размери на аквариум с капак
« Отговор #1 : сряда, 02 октомври 2013 г., 17:51 ч. »
За нискобюджетно решение, добре си се насочил. :grin: По-скъпи нямаше ли?
Моя съвет - един месец четене във форумите и тогава решавай.

Неактивен banderas738

• Активен потребител
  • Публикации: 38
  • Нас. място: с.Асеновец
« Отговор #2 : вторник, 15 октомври 2013 г., 11:05 ч. »
Здравей колега  относно  Аquael Econoline 80  нямам лично наблюдение до този модел аквариуми.Мой приятел има Aqua EL Econoline 60 и от там си правя извода първото което не е наред е осветлението много слабо едва 11 вата на 50 литра вода това са 0.22 вата на литър и се наложи и го преправихме и филтърът който е в комплекта не е кой знае какво една гъбичка с една филтърна глава и също го замени със друг филтър.А относно Аquael Econoline 80 осветлението му е 24 вата на 112 литра положението е същото 0.22 вата на литър ако ще гледаш растения ще трябва да го преправяш поне да стане 60 вата  и филтърът е същия като гледах в комплекта моят съвет е Аquael Econoline не взимай.Има колеги който правят аквариуми капаци според мен си ги купи от тях и си направи осветлението според растенията които мислиш да гледаш но това си е мое мнение поздрави

Неактивен Desidy

• Активен потребител
  • Публикации: 156
« Отговор #3 : вторник, 15 октомври 2013 г., 12:42 ч. »
Здравей,
аз имам Aquael Econoline 80, - довечера ще премеря капака, размера е без капака
/80-35-40см= 112л/
С растенията нямам проблем, но не отглеждам капризни.
Обаче ми е интересно как ще го обслужваш този аквариум, като няма да имаш място отгоре.
Все пак ще ти се налага доста често да бърникаш вътре.
Поздрави!
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.