Автор Тема: Количество CO2  (Прочетено 3129 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Terix

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: София
Количество CO2
« : четвъртък, 10 октомври 2013 г., 22:40 ч. »
Колеги днес успях да накарам системата да работи и започнах подаване на въглероден двуокис. След 6 часа работа Ph падна на 7 и се чудя дали ще продължи да пада или ще остане в тези граници през нощта. Все пак се чудя и дали е добре като количество 3 балончета на 2 секунди. Обема е 108 литра. Какви мерки да взема за през нощта необходимо ли е да правя нещо. Нямам варовик в аквата. Имам мангров корен.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
    • Моите скромни любимци
Отг: Количество CO2
« Отговор #1 : четвъртък, 10 октомври 2013 г., 22:44 ч. »
Ако имаш риби спирай за през нощта за да не се изтровят. ПХ-то не трябва да те притеснява. Иначе като дебит газа е добре. Аз съм си монтирал на един тройник кранче и го отварям да излиза за през нощта. 
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен Terix

• Активен потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 10 октомври 2013 г., 22:46 ч. »
Имам риби и това е едно от опасенията ми. Ще те послушам. Притеснява ме само Ph да не сбъркам рибите с чести промени.

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #3 : четвъртък, 10 октомври 2013 г., 22:48 ч. »
Няма страшно за рибите от промените на ПХ. Поне при мен няма такива. После като намалее чувствително газа може и да не го спираш, ама в началото е критично. Аз така една вечер го забравих, че бях уморен и си легнах без да го спра. И на сутринта гледам едното женско рамирези стои като пияно горе до филтъра и не мърда при почукване, а като заплува плува некоординирано. Хванах го много лесно с кепчето и в друга аква дето нямам система за газа го прехвърлих. До вечерта се оправи ама го хванах навреме.

Неактивен Terix

• Активен потребител
« Отговор #4 : четвъртък, 10 октомври 2013 г., 22:59 ч. »
Благодаря за бързият отговор. Спрях го. Утре ще домайстора клапана да го командва таймера на лампите. Като светнат да пуска газовете :)  А Ph ще продължи ли да пада утре като го пусна че и това ме притеснява. Всеки изминал час в който подавам газ ли ще пада Ph или ще се кротне в някакъв диапазон денем и нощем.

Неактивен petko71

• Активен потребител
  • Публикации: 220
  • Нас. място: Търговище
« Отговор #5 : петък, 11 октомври 2013 г., 06:54 ч. »
До колко ще ти падне Ph зависи и колко ти е карбонатната твърдост.

Неактивен Terix

• Активен потребител
« Отговор #6 : петък, 11 октомври 2013 г., 08:41 ч. »
Софийската вода е мека теста ми показва 3 градуса. Опитах да вдигна но не става много добре и не ми се иска пак да го правя с химия. При тази стойност на карбонатната твърдост до колко ще пaдне Ph. Има ли формула някаква за зависимостта.

Неактивен petko71

• Активен потребител
  • Публикации: 220
  • Нас. място: Търговище
« Отговор #7 : петък, 11 октомври 2013 г., 09:24 ч. »
Не се занимавай с химии за твърдостта.Тази твърдост на водата е добра за развитието на растенията.До колко ще ти падне Ph зависи от много неща.Обикновенно сутрин е най-ниско Ph,ако се подава денонощно СО2.Можеш да намалиш подаването на половина и без да спираш подаването през ноща да видиш сутринта ,колко ще е Ph.Ако е около 6,7 няма проблеми.Другия вариант е вечер да го спираш.При тази твърдост на водата,бързо ще се насити с СО2.

Неактивен Илиян Илиев™

• Активен потребител
  • Публикации: 253
  • Нас. място: Италия
« Отговор #8 : неделя, 13 октомври 2013 г., 18:29 ч. »
Софийската вода е мека теста ми показва 3 градуса. Опитах да вдигна но не става много добре и не ми се иска пак да го правя с химия. При тази стойност на карбонатната твърдост до колко ще пaдне Ph. Има ли формула някаква за зависимостта.

Тук има таблици за зависимостта, но не можах да го подредя, а и никой модератор не си направи труда да подреди.

http://www.aquaportal.bg/forum/himia-i-fizika/izchislyavane-na-so2/

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
    • Моите скромни любимци
« Отговор #9 : неделя, 13 октомври 2013 г., 21:50 ч. »
Абе Терикс не се занимавай с глупости. Колкото по малко химия толкова по добре. Нищо и няма на водата. Решил си да пускаш СО2 с мая и захар....пускай, но в начало понеже тръгва силно, трябва да спираш нощем. Иначе рибата ще изтровиш. Аз сега съм втора седмица и не спирам. Нямам проблем. Казах ти вече. Китките растат та се късат. Какво повече се иска. Рибите са добре.....Тва е.

Неактивен banderas738

• Активен потребител
  • Публикации: 38
  • Нас. място: с.Асеновец
« Отговор #10 : вторник, 15 октомври 2013 г., 10:25 ч. »
Колегата е прав че система за со2 със моя и захар от самото начало на зареждането на на бутилката със захар и мая отделянето на со2 е голямо затова вечерно време я спирай поне докато намалее самата  реакция и отделянето на со2 намалее после може и да не го спираш изобщо аз така практикувам поздрави   

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.