Автор Тема: Първи аквариум  (Прочетено 17400 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен addicted

• Активен потребител
  • Публикации: 71
Отг: Първи аквариум
« Отговор #60 : събота, 29 август 2015 г., 18:00 ч. »
Ми честно казано не, не съм чел такова нещо. Няма да вършат работа ли?

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #61 : събота, 29 август 2015 г., 18:10 ч. »
Не знам някой да го е пробвал, а не  бих. Без водно охлаждане ще работи при много висока температура и няма да е трайно...предполагам.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #62 : събота, 29 август 2015 г., 18:15 ч. »
Не се бях замислил за охлаждането на лампите. Работят от няколко часа и са си топли, може да се държат с ръка ама са си топли, не чак горещи.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 916
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #63 : неделя, 30 август 2015 г., 00:32 ч. »
Аз съм пробвал, издържаха мисля, че около десетина дена. Не знам дали са същите, ама пак подводни пури се водят.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #64 : неделя, 30 август 2015 г., 06:52 ч. »
Мойте са Hailea 35cm. Уж имат една година гаранция.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #65 : неделя, 30 август 2015 г., 18:26 ч. »
Ето и малко снимки. Още не съм го облепил с фолио и малко прозира.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 512
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #66 : неделя, 30 август 2015 г., 18:29 ч. »
Колега ми подложка? Не, че при теб ще е фатално, но е хубаво да си има.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #67 : неделя, 30 август 2015 г., 18:31 ч. »
Като го пусках вобще незнаех че трябва да има, и така си остана. Сега ще е сложно да му сложа въпреки че е малък.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #68 : неделя, 06 септември 2015 г., 10:16 ч. »
Седмица след като направих новото осветление забелязах позеленяване на по високите части на корена, и високите листа на анубиаса. Как е по добре, да намаля времето на светене което в момента е 7.5 часа или да намаля силата на осветление? Лампите са три по 6 вата, оставих две за да видя как ще вървят нещата. Дадох трихогастрите на познат, и без друго не бяха за моя аквариум, сега остаеа и скаларията да разкарам, въпреки че много ме радва как снове из аквариума, като кученце е. В момента имам една неочаквано "добра" комбинация от рибки, анциструс, скалария и пет гупи(четири женски и една мъжка). Скаларията всякаш вобще не забелязва гупите, ама незнам докога ще е така, затова искам да я махна. Искам да попита, като махна скаларията мога ли да пусна при гупите и 8-10 неонки? Гупите не мисля да ги развъждам, и да ги вадя в родилки и т.н., ако нещо отцелее ще е на базата на естествения подбор. :kez03:

Неактивен stefan4o

• Активен потребител
  • Публикации: 22
« Отговор #69 : неделя, 06 септември 2015 г., 12:50 ч. »
Сложи някоя скарида, похапват си алги  ;)

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #70 : вторник, 08 септември 2015 г., 16:17 ч. »
Пуснах и 8 неонки в неделя. Всичко беше наред до днес, забелязях че гупите се чешат в корена, и че по две от гупите и една от неонките има някакви бели(леко жълтеникави) налепи. Та купих един препарат Sera Mycopur и сипах 30 капки. Водата стана зелена. Сега да питам, през тия три дни трябва да сипвам по 30 капки на двн, а трябва ли да сменям вода?

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #71 : неделя, 13 септември 2015 г., 10:57 ч. »
След лечението с въпросния препарат рибките се оправиха. Отиде си само едня гупа. От вчера съм с външен филтър SunSun HW-603B, дебита му е 400 литра на час. Вътре имашр три големи гъби и филтърна вата, извадих една от гъбите и на нейно мястно сложих половин килограм керамика. Гъбите от стария ми вътрешен филтър ги пуснах най отгоре. Малко трудно го пуснах отначало, ама това все пак е първият ми вътрешен филтър. И честно казано е малко шумен, но мисля че ако му сложа някаква мека подложка върху която да стъпва няма да се чува бръмчането.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #72 : понеделник, 14 септември 2015 г., 08:52 ч. »
 Висящите филтри са по-шумни от канистърите. Нивото на водата трябва да е минимум на нивото на мотора. Най-тихо съм успявал да го докарам, когато водата е на нивото на пластмасовата пластина връщаща водата. Отделно, ако си въртял разните винтове отгоре на филтъра, както има при някои модели нивото на шума може да се увеличи или  намали.

Неактивен addicted

• Активен потребител
« Отговор #73 : понеделник, 14 септември 2015 г., 09:43 ч. »
То това си е канистър. И бучеше защото стъпваше директно на паркета. Подложих му един дунапрен и сега е абсолютно безшумен, ако не го пипна да видя че вибрира немога да разбера дали работи. Много съм доволен, за цената си от няма и 50 лева е перфектно решение за малки аквариуми, има си и всмукателна тръба, и флейта, и три метра маркуч, и три гъби с различна едрина плюс вата.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #74 : понеделник, 14 септември 2015 г., 17:29 ч. »
 Висящите им на sunsun  бяха с пободна номерация, припознал съм го. Като го видях в гугъл ми светна, понеже е без помпа на капака на някои места го предлагат като предфилтър. Симпатично нещо, ново го взе от страната ли !?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.