Автор Тема: Профилът на asito  (Прочетено 114087 Пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглеждат тази тема.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 434
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Отг: Профилът на asito
« Отговор #960 : събота, 29 декември 2018 г., 21:40 ч. »
Бе знам ,че дискусите са цихлиди,ама разбрахте ме :)

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #961 : неделя, 30 декември 2018 г., 22:02 ч. »
И дискусчетата ми:

https://youtu.be/eO-aDRuXCoU

Неактивен trifon ynev

• Активен потребител
  • Публикации: 200
  • Нас. място: Раднево
« Отговор #962 : понеделник, 31 декември 2018 г., 12:21 ч. »
Може да се каже ,че си си направил двете крайности от род цихлиди.Най динамичния и другия най спокойния аквариум.Дано рибите във втория се развият като в първия.Само една забележка.Мисля ,че като поотраснат малавииците ще им стане тясно и ще има смъртни случаи.

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #963 : понеделник, 31 декември 2018 г., 16:50 ч. »
Планувам да оставя само мъжки аулонокари,от различен вид и цвят.Според нета така най намаляла агресията.Сегашните са подбрани по дребни видове-щото е малък аквариума.Като поотраснат ще трампя с други разцветки дребни аулонокари.Жълтите ще ги подаря в един момент като стане по цветен аквариума.Приемам всякакви съвети,че тея африканци са ми нови и не ги разбирам.
За намаляне на агресията четох че има доста опции-да пусна пасаж барбус тетразона за отвличане на вниманието,чиста вода да се поддържа,или много укрития или само едно за алфа мъжкаря,хранене по часовник,даже намален свето ден,периодично разместване на скейпа,в краен случай временно вадене на най злата риба :),температура на водата в долния диапазон.Ще ги пробвам надявам се успешно,да нямам убита риба.Ще се разделя с доста от сегашните за постигане на крайната цел.Ако не се получи ще пробвам 10-15 демасонита

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #964 : сряда, 16 януари 2019 г., 19:36 ч. »
Да опресним темата

Неактивен uji

• Активен потребител
  • Публикации: 483
« Отговор #965 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 10:45 ч. »
Много са красиви тези Дискуси - само да не бяха толкова мудни :)
Видях, ще си се насочил към едни други Цихлиди, да не ти доскуча и на теб с Красавците :drinks:

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #966 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 14:36 ч. »
Аааа,не,не ми доскуча,даже много ме кефят какви са мудни.Присто в малкия аквариум се чудех какви риби да пусна,не намерих атеринки,а пък не бях гледал цихлиди.То там ми е Тъмна Индия :) още.50 000 вида с латински имена,агресия,хранителни изисквания...И много плуват,бързо и постоянно,чак ме изнервят,хахаха.Шарени са също.Интересни са ми засега..

Неактивен uji

• Активен потребител
  • Публикации: 483
« Отговор #967 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 16:56 ч. »
Честито Аси!!! Така да ти върви през цялата година :drinks:

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #968 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 18:16 ч. »
Е много са хубави,малко приличат на диваци даже  :D (знам че не са).Гледам всички са един размер,няма някой изоставащ и бит?И всичките ти оцеляха от малки? И аз съм почитател на бавните риби,има много други красиви но като вземат да кръстосват бързо аквариума и...не ме кефи.

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #969 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 19:01 ч. »
Ето едни клипчета да се видят по-добре:

https://youtu.be/mshrcJh_4WE

Значи каква е точната история-на 16.01.2018 купих 8 дискусчета,като Пламен ми подари и 4 дефектни- трябваха ми за бройка(да се чустват по-добре).Средата на март 2018 купих още три дискусчета,след две седмици подарих дефектните,по късно махнах още три дето не вървяха както исках.Останаха 8 броя плюс двата големи.В момента най-едрия ми дискус,е такъв може би щото се сблъска със смъртта -беше си като другите по размер,открих му вътрешни паразити,третирах го 4 дена с двойна доза флажил,трябваше да е 5 дена лечението,но аквариума за лечение беше в мазата.На петия ден като слязох и го гледам лежи черен на дъното-нагревателя се прецакал и темп беше 18 градуса.Върнах го в къщи,заминах на рейс,върнах се и го гледам станал бабаита на аквариума.Имам един една идея по дребен от другите,май той е низвергнатия -на дивак прилича много той.Умрял дискус нямам от тези,просто подарих  дефектните и три други.

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #970 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 19:05 ч. »
Но дискусите са ми от един човек взети,не съм смесвал от различни източници,че риска за микс от бацили и незнайни болести е огромен.

Неактивен trifon ynev

• Активен потребител
  • Публикации: 200
  • Нас. място: Раднево
« Отговор #971 : четвъртък, 17 януари 2019 г., 20:52 ч. »
Супер е!
Махна ли от другия аквариум мбуните?

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #972 : петък, 18 януари 2019 г., 01:24 ч. »
Честито Аси!!! Така да ти върви през цялата година :drinks:

Благодаря,да ти се връща :)

В другия има 6 лабидохромиса каурелиус-ако не бъркам името,заедно с 16 подрастващи аулонокари.Каурелиусите не закачат много аулонокарите и придават цвят,но са ми на мерника и май скоро ще си ходят,после една по една женските аулунокари и ще бъдат около 10 мъжки аулонокари,различен цвят .Кротки ми изглеждат засега-подгонват се но за секунда,две и до там.В голям филм се вкарах с тези африканци.Купих първо 15 риби,после подарих 6 от тях,купих 12 аулонокари дето не се знае пола им още и купих още 4 мъжки,тъкмо оцветени,после трампих 6 риби неги знам какъв модел са за 6 каурелиуса.Хахаха,объркващо е малко,в крайна сметка сега съм с три от първоначалните ми африканци-каурелиси плюс аулонокарите плюс 6-те каурелиуса от трампата.Каурелиусите ги държа заради щерката и жената,но както писах-ще си ходят

Неактивен k_panayotov

• Активен потребител
  • Публикации: 32
  • Нас. място: Разград
« Отговор #973 : петък, 18 януари 2019 г., 09:16 ч. »
Гледам мъжки алунокари и хапове в голям обем и пак има бой като станат големи и на няколко месеца все някоя дава фира. В 720 л гледам 40-50 мъжки и съм на ръба на овладяване на агресията, просто е толкова пренаселено че никоя не може да си обособи територия и да я брани.В тоя малък обем мисля че няма да ти се получи разпределената агресия. Поздрави !
720 л. Aulonocara Peacock
375 л. Placidochromis sp. phenochilus "Tanzania Lupingu"
300 л. A. Fire Fish, A. jacobfreibergi otter point
300 л. A. baenschi, A. OB
170 л. young teenagers
3*100 very small fish

Неактивен asito

• Активен потребител
    • Моите аквариуми
« Отговор #974 : петък, 18 януари 2019 г., 12:06 ч. »
Благодаря за съвета.Ще ги следя и махна при нужда.40-50 ако са само мъжки,различен цвят ли е всяка.Щото в природата са около 25 вида,хибриди съм виждал около 5 цвята.То в 720л ако се убиват са еб..и рибите.зли :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.