Проблеми > Проблеми

Проблем с едната женска Бета!

(1/2) > >>

uBa:
 Здравейте, от съботния пазар си купих 2бр. бети-женски да си ги сложа при мъжкия да си е както трябва:), но преди два дни забелязах че едната има не много малко бяло петанце на челото и незнам дали така съм я купила или се е появило след това. Огледах я добре, но никъде другаде по тялото няма точици или по странни петна, които да ми направят впечатление. Гледам я в 200л. със следните риби:2-макропода;4-данио;2-анцитруса;7-8 коридоросчета;2-молинезии. Растенията са : валиснерия, анубиас, криптокорина, ехинодорус, номафила, нимфеа и едно плаващо, на което не му знам името. Много ви моля, ако някой може да ми помогне, да ми даде съвет какво да правя, дали да я отделя от др. риби? Между другото незнам дали е толкова важно, но ще споделя че ми умря едно данио(бяха 5) и неможах да открия видима причина-температурата е нормална 25-26 градуса, вода сменям всяка седмица по един път, храната немога да ви кажа каква е точно, но не е на люспи и ги храня сутрин и вечер. Ще се опитам да направя снимка, но ще е утре.
 Благодаря Ви предварително!

killiman:
Изчакай за момента, не прибързвай с лекарствата. Следи внимателно развитието на ситуацията. Ако се появат още умрели рибки и ли пък петна по тях тогава ще измислим нещо. Обърни внимание на макроподите, понякога за големи гадове.

uBa:
Благодаря ти за отговора! Аз не смея да слагам никакви лекарства, защото немога да определя диагноза на рибката, търсих из многото видове болести, но засега  не открих нищо, надявам се само да не е нещо заразно  :dontknow:

Stas:
И бих ти препоръчал веднага да махнеш сутрешното хранене. Храни ги вечер по малко!

Винаги се сещай, че "Здравата рибка е гладната рибка!"

Gilgalath:
Най важното е да не се паникьосваш при подобни проблеми, наблюдавай рибката и не бързай със заключенията. На мен са ми се случвали подобни неща и са си отшумявали може да не и е допаднала промяната ще се адаптира най вероятно, и винаги имай предвид едно нещо рибките могат да се грижат за себе си по добре от колкото си мислиш  :) ако има проблеми смятам че винаги ще ти бъде помогнато

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия