Проблеми > Проблеми

пангас с разбит нос

<< < (2/3) > >>

soze:
Аз имам от тези рибки :D
чуда се дали някога спират да растът,Боби е прав мойте вече са по 50 см и се чуда каде да ги девам :fool:
а те се само наряняват от плашливия си нрав

_777_:
Пангасите ги обичам само на филе и то панирано. ;) :drinks:

etg:
 :spam: Панираното филе от пангас е божествено.
Иначе по темата имахме пангас едно време , около 35см. беше  в 170л., когато го занесох в един 2-тонен аквариум, направо се роди рибето, и помен от страхливия му нрав не остана.
Това е риба , която просто не трябва да се мъчи в аквариуми под тон.

angelarii:
Пангасите изобщо не обичат промените. Имат гадният навик при преместване в друг аквариум или дори само при промяна на аранжировката да се стресират. Сравнително бързо им минава. Обаче, ако в същото време има и промяна в параметрите, стреса преминава в абсолютна паника. Мисля, че престой в психиатрия може и да помогне :eyes: Ако наред с всичко изброено аквариума е нов и има нитрити и амоняк, пангаса просто иска да си ходи у дома и се опитва да счупи аквариума. Един приятел имаше 3 по около килограм. Аранжирахме му аквариума. 700 л. Ама той нали си е говедо и не слуша, хвърля храна за кои с шепите. Пангасите стресирани и изобщо не им е до ядене, ама той продължава въпреки молбите ми да спре.
Резултата.
Едната рибка счупи пура т5 и се разпра. Скоро умря.
Втората разви няколко бактериални инфекции и силни признаци на малоумие, в следствие на постоянните си опити да пробие дупка и през нея а излезне на разходка.
Третата я заварихме в поза шпиц, с муцуна забита в реотаните на нагревателя. После аз гледах, а той събираше стъкълцата от нагревателя в дълбокият си 80 см. аквариум.

Дано историята да е интересна, отблъскваща и поучителна.

Виолета:
И аз спасявах един стресиран пангас преди около 3 години. Изхвръкна от аквариума и се пльосна на пода. Нямах време да търся кепче, ментах го обратно с ръка. Носеше белези от приключението известно време, но оздравя и се чувстваше добре. Това, че ако условията не са добри за него пангасът иска да си ходи у дома, е много точно казано.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия