Проблеми > Проблеми

Лечение на бактериални инфекции в аквариума

<< < (2/5) > >>

raiko:

--- Цитат от: Tinko на петък, 23 октомври 2009 г., 00:48 ч. ---

....С този препарат успях да излекувам колуминарис. ( Доста рядко и коварно гъбично заболяване )....

--- Край на цитата ---

Колумнарис не може да се каже, че е рядко заболяване. Въпреки, че прилича на гъба, заболяването е бактериално и причинител е бактерията Flexibacter columnaris.

kamos:
При мен женския дискус имаше дупка в главата.

Deschi:
Здравейте! Съвсем нова съм в сайта и искам да ви помоля за помощ, защото съм много притеснена за рибетата ни :( Ситуацията е следната - преди няколко дни забелязах бели точици по мъжкия хелер, не знаех какво е запазих самообладиние, но за кратко...  :( Ситуацията се влоши, когато неончетата започнаха да се обезцветяват от към опашките и да умират ден след ден. Тези петънца се появиха и на женския хелер, както и на неоните. Само днес умряха 5 неона. Четох описания на ихтио, съвпада със симптомите на хелерите и неоните, но не мога да си обясня това обезцветяване на неоните... Много съм притеснена, днес започнах лечение с Нистатин, информацията за него и начина взех от този сайт. Моля, ако някой може да ми помогне. Какво да предприема? Да взема някое друго лекарство или да продължа с Нистатина, все пак едва днес започнах лечение... Някой друг имал ли е такива проблеми с рибките, с тези два симптома? Благодаря предварително! :)
П.П Ако е нужно ще кача и снимки.

tomatomov197:

--- Цитат от: Deschi на вторник, 18 октомври 2011 г., 13:27 ч. ---
Здравейте! Съвсем нова съм в сайта и искам да ви помоля за помощ, защото съм много притеснена за рибетата ни :( Ситуацията е следната - преди няколко дни забелязах бели точици по мъжкия хелер, не знаех какво е запазих самообладиние, но за кратко...  :( Ситуацията се влоши, когато неончетата започнаха да се обезцветяват от към опашките и да умират ден след ден. Тези петънца се появиха и на женския хелер, както и на неоните. Само днес умряха 5 неона. Четох описания на ихтио, съвпада със симптомите на хелерите и неоните, но не мога да си обясня това обезцветяване на неоните... Много съм притеснена, днес започнах лечение с Нистатин, информацията за него и начина взех от този сайт. Моля, ако някой може да ми помогне. Какво да предприема? Да взема някое друго лекарство или да продължа с Нистатина, все пак едва днес започнах лечение... Някой друг имал ли е такива проблеми с рибките, с тези два симптома? Благодаря предварително! :)
П.П Ако е нужно ще кача и снимки.

--- Край на цитата ---

Здравей ,  ихтиото се лекува по принцип и ако не си закъсняла с лечението ще има положителен резултат .  Спазвай точно инструкциите  :)

Deschi:

--- Цитат от: tomatomov197 на вторник, 18 октомври 2011 г., 13:40 ч. ---
   Здравей ,  ихтиото се лекува по принцип и ако не си закъсняла с лечението ще има положителен резултат .  Спазвай точно инструкциите  :)

--- Край на цитата ---

Благодаря много за бързия отговор!  :bow: Не искам да ставам досадна, но имам още едно въпросче - ако лечението с Нистатин не помогне какво да предприема? Купила съм и метиленово синьо,  ефикасно ли е? 

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия