Проблеми > Проблеми

Проблем с декорации

(1/2) > >>

Marinbg:
Здравейте,

Никъде не успях да намеря информация за моя проблем.
Проблемът ми е че вече от втори магазин специализиран в акваристиката си купувам декорации (Пиратски кораб,замъче, скали..) и след известно време във водата боята и дори самите декорации започват да се разпадат.
Боята се люпи, а също и части от тях започват на изпадат, направо се ронят при допир.

Другият ми въпрос е :
Колко често при сифониране е редно да се извадят декорациите за да се почисти под тях,аз ги изваждам веднъж на 2 седмици и под тях е пълно с много отпадъци.

Благодаря ви.

EmiliqnD:
Тези кичозни декорации сам си видял,че нямат място в аквариума.Просто ги махни и на тяхно място сложи корени,камъни и бързорастящи растения подходящи за начинаещи(валиснерия,роголистник,дъбче и др.)Сложи си и речен грунд мин. 4-5см дълбок с едрина на фракцията(камъчетата)3-5мм.С повече растения и малък брой малки рибки(неони,разбори,коридораси) и подобни с нормално хранене няма да има нужда да сифонираш често.

Marinbg:
А декорациите през колко сифонирания трябва да се махат и да се махат ли изобщо???
Форум сте и уж много разбирате и никой не може да напише 5 думи..

EmiliqnD:
Изкуствените декорации нямат място в аквариума (махни ги) А при сифониране е достатъчно да почистиш около камъните ,растенията и корените.Ако аквариума ти има нужда да се сифонира всяка седмица,значи нещо не е наред.Или е претоварен с много риби,или прехранваш и голямо количество храна остава неизядена по дъното или филтрацията ти куца.Без снимки и никаква информация за това какъв ти е аквариума ,големина ,филтри,грундове,растения и т.н.т. няма как да се гадае и да ти се даде отговор.Никой не е казвал че рабира много,но на така зададен въпрос на сляпо никой няма да ти отговори.В акваристиката се изисква търпение нищо не става бързо.Поздрави!

malomir:

--- Цитат от: Marinbg на понеделник, 23 януари 2023 г., 01:31 ч. ---
А декорациите през колко сифонирания трябва да се махат и да се махат ли изобщо???
Форум сте и уж много разбирате и никой не може да напише 5 думи..

--- Край на цитата ---

 Ооо не с рогата. Никой от този форум не носи отговорност за декорациите по магазините. Попаднал си на кофти стока просто. А на колко време се вадят декорациите зависи от десетки неща. Колко ти е натоварен аквариума, колко храниш, какви риби имаш и т.н. Ако имаш боклуци-чистиш. Това е.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия