Автор Тема: с какво да храня астронотусите?  (Прочетено 1961 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен snej

• Регистриран потребител
  • Публикации: 17
  • Нас. място: Пловдив
с какво да храня астронотусите?
« : сряда, 13 януари 2010 г., 16:57 ч. »
имам астронотуси и до скоро ги хранех с чернодробна и тетра cиcхлид  стиcкс. можете ли да ми препоръчате друга храна?

благодаря

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Нас. място: София
  • Аквариум: Гола Вода
Отг: с какво да храня астронотусите?
« Отговор #1 : сряда, 13 януари 2010 г., 18:58 ч. »
Трябва да разгледш в онлайн магазините, там има доста видове храни с описание към тях.
Ето няколко вида храни за голями месоядни цихлиди, който извадих набързо от интернет.

JBL NovoStick XL
SERA CICHLID STICKS
SERA GRANUAR
TETRA DOROMIN
TETRA CICHLID HAUPTFUTTER
TETRA CICHLID SHRIMP STICKS
TETRA CICHLID XL FLAKES

Някой ги хранят и със свежо нетлъсто говеждо месо и филе от речни и морски риби нарязани на тънки ивици.

С това мога да помогна само :)

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #2 : сряда, 13 януари 2010 г., 19:08 ч. »
Астронотусите не са взискателни по отношение на храната, но е за препоръчване да се хранят с гранулирани храни за цихлиди(на месна основа, не на растителна), защото съдържат полезни за организма на рибата хранителни вещества, витамини и минерали. Има голям набор от храни за цихлиди на фирми като Tetra, Sera и др. известни производители. Важно е гранулите да са по-едри.
 Веднъж или два пъти седмично могат да се хранят например с парчета говеждо, сърце и дроб (без мазните). Също така ядат филе от калмар, морска риба, дъждовни червеи. Не отказват в менюто си насекомите. Лично аз им давам и храна за пъстър шаран кои, която ядат с удоволствие.
Има любители които си приготвят храна за по-силно червено оцветяване на астронотусите. Рецептата е следната:
 450-500гр. телешко сърце без мазнините(смляно на кайма); 150-200гр. червени капии, не оранжеви ;) (изпечени, обелени и смлени). Тези две основни съставки се смесват и по време на смесването се добавя 15-20мл. бета каротина(основен оцветител). При дозировката трябва да се внимава, за да не съсипем(отровим) рибите с бета каротина. Накрая върху цялата смес се добавят 5-7 пакетчета желатин и всичко това се разбърква старателно. Слага се във формички за лед и се поставя във фризера.   
Лично аз ти препоръчвам основно да ги храниш с гранулирани храни за цихлиди, тъй като ако постоянно на рибите им се дава телешко сърце или дроб има голяма вероятност да заболеят от болеста "дупка в главата".
Успех!

Неактивен snej

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : сряда, 13 януари 2010 г., 20:08 ч. »
благодаря за съветите

Неактивен chalaka

• Потребител
  • Публикации: 1
  • другите ми любимци
« Отговор #4 : вторник, 27 юли 2010 г., 08:31 ч. »
сега моите астронотуси ги храня с котешка гранула-риба плюс зеленчуци и е 6 умират зя нея

Неактивен snej

• Регистриран потребител
« Отговор #5 : петък, 30 юли 2010 г., 14:16 ч. »
и аз това съм им давала и наистина го харесват. Сега им давам пилешки гърди замразени. и съм говолна хапват си от тях, а също и сомчетата ядът от мръвката.  :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.