Здравейте,казвам се Николай и съм на 40 години(леле, написано 40 изглежда доста).От Пловдив съм ,живея в Солун.С риби се занимавам от доста време,но знаете как е...Започва се с три литров буркан ,малко пресети по-едри камъни от пясъчника пред блока и две гупи.С времето смених доста аквариуми.Спирах да се занимавам активно и пак започвах.Последния аквариум ,който имах беше 100 литра малка идилия от ято клиновидни разбори и два анциструса,докато малкият ми син не проби дупка в долният десен ъгъл на аквариума и се получи ефектен водопад примесен с разбори .От тогава минаха почти две години и сега отново смятам да стартирам.Регистриран съм във форума от 10 дни,информацията е много и виждам ,че или съм изостанал доста от тенденциите или те се развиват бързо. Харесал съм и съм поръчал това бижу 240 литра
.Искам да гледам две стада ,клиновидна разбора и син неон.Четох мненията за Скаларийте и неоните ,но бих сложил и няколко малки скаларий(някоя от дивите форми) .Ще ви помоля за съвет и мнение,големина на грунд,растения и подредбата им ,необходими тестове и химикали за старта(знам ,че има раздел за въпроси,бих попитал и там) .Изчетох темите за старт по няколко пъти ,водя си и записки като ученичка
,но все пак ще се радвам на напътствия от ваша страна.Обещавам да ви държа в течение със снимки от разопаковането до получаването на работещ аквариум.Мечтата ми е южноамерикански биотоп,но не сън дорасъл още.Това си е висш пилотаж