Автор Тема: Въпрос за Данио..  (Прочетено 5208 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kasl

• Активен потребител
  • Публикации: 98
Въпрос за Данио..
« : вторник, 21 октомври 2014 г., 23:06 ч. »
Здравейте,искам да попитам ако някой знае горе долу колко трябва да станат големи Данио за да достигнат полова зрялост.Интересувам се,защото преди 2 месеца някъде купих 4 броя.От скоро обаче наблюдавам страшни гоненици и танци между тях.Реших да купя още няколко в случай,че се окаже борба а не нещо друго да ги разсея с нови попълнения.Купих още 6 от същия магазин да станат 10,всеки предполагам знае,че в зоо магазините не ги хранят много за да не цапат,да не растат прекалено бързо и прочие.Разлика в размера има да не е голяма но я има моите 4 са една идея по-големи,но танците продължават.То са разперване на всякакъв вид перки и въртене в кръг,опитах се да направя снимки на рибоците обаче е невъзможно,те не спират за секунда дори...всяка снимка излиза размазана за това направих клипче макар и кратко....Само да кажа,че нямам представа защо е с такова лошо качество снимам с full hd.Ако с този бърз поглед може някой да прецени дали е "игра" за размножаване или просто е нещо друго ще съм благодарен много. https://www.youtube.com/watch?v=sYT46yF48PQ&feature=youtu.be

Поздрави

Неактивен kasl

• Активен потребител
  • Публикации: 98
Отг: Въпрос за Данио..
« Отговор #1 : неделя, 26 октомври 2014 г., 00:59 ч. »
Привет отново,аз само си пиша макар и да няма отговор :).Въпреки това ще питам пак.. отскоро забелязвам такова поведение https://www.youtube.com/watch?v=vxfwkc3Lo-o през повечето време го правят..

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #2 : неделя, 26 октомври 2014 г., 07:31 ч. »
Здравей.
Аз имам данио, самотен боец, преживял некомпетентният ми старт с хобито..
Това, което мога да кажа е, че не спира нито за миг да гони и да се дразни с другите рибки.
За твоят случай дали е така или се готвят за джижи биджи не знам, но по ми прилича на гонитбите на моя.
За качеството на клипчето, долу дясно на екранчето в youtube има иконка зъбно колело. Там се регулира качеството..
Хоби или тиха лудост?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #3 : неделя, 09 ноември 2014 г., 06:51 ч. »
Ако е само даниото не се учудвай, че гони. Ако му сложиш компания нещата ще се променят. Аз лично не виждам проблем в това клипче. Тези риби са бързи и неспокойни по принцип. Няма нищо тревожно според мен.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
« Отговор #4 : събота, 24 януари 2015 г., 15:44 ч. »
От днес си имам мъничко Данио. Било е неволна грешка на продавача, но явно си е било МОЯТА рибка щом е дошло при мен. Обаче гледам в същия аквариум и Гупи. Четох профила на Данио но от там не разбрах дали има опасност някоя Гупа да се лиши набързо от опашката си.
Ще трябва да стартирам още една локва, то се видя, че ще му трябва голяма компания доколкото четох, а в общия ще стане доста тесничко. Но все пак докато я стартирам ще му се наложи да съжителства с Гупите. Какво да очаквам? Гупи и Данио разбират ли се?
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен zzz7878

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
« Отговор #5 : събота, 24 януари 2015 г., 18:40 ч. »
няма никакъв проблем  :D

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #6 : неделя, 25 януари 2015 г., 08:11 ч. »
Даниото е стадна рибка. Купи му малко компания. 5-6 рибки още и ще има щастие.

Неактивен Fundulopanchax

• Активен потребител
  • Публикации: 116
« Отговор #7 : понеделник, 23 февруари 2015 г., 21:31 ч. »
 Каси, да рибите ти са готови за размножаване. можеш да отделиш една двойка в малък съд около 20 литра с мрежичка на дъното, където да хвърлят хайвера. Водата трябва да е средно мека - 4-5 гр кН, температура - 26 -27 гр С, да има аерация. След като хвърлят хайвера, махаш рибите и накапваш във водата  трипафлавин, не метиленово синьо, което според мен е алкохолен разтвор и убива хайвера. Спираш аерацията, докато ларвите не се раздвижат, тогава я пускаш съвсем леко. След две денонощия ларвите се излюпват, след което се залепват по стъклата. Чакаш 5 -6 дни докато се раздвижат. Тогава започваш да храниш, може с инфузория, но мисля че ще ядат и новоизлюпена жива артемия. В първите дни давай малко храна, защото ако преядат им се пръскат коремчетата и умират.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.