Колега, разгледах ти новият аквариум и като съвет мога да ти цитирам товите думи за моят аквариум
"Строго погледнато това не е биотоп, и ако се напъваш много има доста неща за махане и добавяне. Важното е на теб да ти харесва, според мен е готино с такова осветление, аквата изглежда стабилна и няма нужда да се бърка.
Но ако искаш да чуеш чуждото ми мнение
1. Не знам дали височината е ок за скалариите, но положението е такова каквото е. Аз съм с 45 см височина и ако някой ме убеди че става и аз бих пробвал със скаларии.
2. Грунда е много равен, нямаш обособен център , окото играе и търси, но няма. Дали да не повдигнеш единият край с корени (по-добре инвестирай в тях), да събереш все де има китки около него? Нещо високо на заден план по цялата дължина ( анцитрус да чисти стъклата е умен подход, но по добре да са няколко звездни, може да удариш късмет с развъждане) и всичко друго да е за плуване. 5-6-7-8 коридораси са по добър подход, много са яки в пасаж. Неоните няма да изкарат дълго със скалраии, за родостомусите не знам, но мисля че няма да ги хванат
. В тази насока ако имаше по дълъг съд, щеше да видиш каква невероятна гледка са 20+ родостомуси подгонени от време на време от скаларии.
Ще се радвам ако споделиш координати на този Райко - фейс, тел ако искаш и на ЛС да се възползвам и аз след време."
Погледни малко в съветите, които си ми дал
Но както ми каза и ти...важното е ти да си го харесваш.