Автор Тема: Профил на svgnsali  (Прочетено 1041 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
Профил на svgnsali
« : неделя, 12 декември 2021 г., 19:32 ч. »
Здравейте съфорумци.
Ето една бърза снимка, за да отчета напредъка. Като цяло не съм много доволен, серия от прибързване и грешки ми отровиха почивните дни, но ще го приема като ценен опит.
Аквата е 120/50/45 филтър fx4 а осветлението lancia2.
Лампата е прекрасна направо ми взе акъла с изработка а контрола през причожението е голямо удобство.
Филтъра е звяр прави пералня. Много е мощен добре, че не взех 6.  Аквата дойде доста нисък за ситуация при мен. Това не го бях предвидил. Основата не е на ниво и изглежда гадно от горе.
От бързане не предвидих че корените трябва да привържат . Наложи се след подреден скейп да разместваме камъни.
Към смукателя нивото пясъка е почти 0 щото идва нисък а смукателя съм го скъсил максимално.
Самият филтър е толкова мощен че трябваше да приспособяваме изходната тръба щото от налагане върти главата нагоре. А съм завъртял на макс регулиращите глави.
Пиша от телефон да ме прощавате за граматика и правопис..
https://postimg.cc/py1M1PRY
Хоби или тиха лудост?

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
Отг: Профил на svgnsali
« Отговор #1 : неделя, 12 декември 2021 г., 23:04 ч. »
Честито!Нека да се поизбистри и ще е ясно по-добре как ще изглежда.Каква е идеята за обитатели?
И най-накрая след толкова години да видя този аквариум пълен....пък било и при друг собственик ;)

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #2 : понеделник, 13 декември 2021 г., 11:24 ч. »
Благодаря Ники.
Към момента няма конкретна идея за рибите.
Наложи се да избързам със стартирането и направих каквото ми дойде в движение. По-принцип исках нещо биотопно с остров в лявата част, но не се получи.
Нещо като пасаж 50+ (неони, родостомус) и нещо по голямо дето няма да ги яде пък става за аквата.
Не съм гледал рейнбоуки, пък може да се навия за тях.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 415
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #3 : понеделник, 13 декември 2021 г., 20:04 ч. »
Разбирам желанието ти за голяма броика риби и стадно движение,но с 50 броя Неони няма да се получи ако не са зелени де.А с 50 Родустомуса вероятността да се цепят на 2-3 пасажа ще е голяма.На този обем 30 Родустомуса ще заспят като единно ято.Е течението да е по-силничко в предния край(то пък филтъра като ти е слаб :D) и нещо както каза по-едричко....ама какво?Скаларии са си стандарт,ама така и не се научих да ги харесвам а пък и много често се научават да похапват от пасажа.
Виж на мене с някакви Атеринки не ми звучи никак зле,дори ято Данио ;)

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #4 : вторник, 14 декември 2021 г., 09:40 ч. »
Преглеждам продавалниците за да видя какво се предлага. Не смятам да се напъвам много да внасям нещо екзотично, така че според наличните риби ще реша.
И аз не съм се научил да харесвам скаларии, а и аквата ще им дойде ниско.
Гледам че има уару доста предлагат, може да пробвам с тях и някакви неони + родостомуси (те са ми слабост). Няколко анцитруса да чистят. Уару стават големи, така че ще гледам да оставя някакъв чифт а другото ще продам или подаря..
Такава е картинката за сега при мене.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен farchashtiq

• Активен потребител
  • Публикации: 105
« Отговор #5 : вторник, 14 декември 2021 г., 13:28 ч. »
Колега, разгледах ти новият аквариум и като съвет мога да ти цитирам товите думи за моят аквариум :)

"Строго погледнато това не е биотоп, и ако се напъваш много има доста неща за махане и добавяне. Важното е на теб да ти харесва, според мен е готино с такова осветление, аквата изглежда стабилна и няма нужда да се бърка.
Но ако искаш да чуеш чуждото ми мнение  :D
1. Не знам дали височината е ок за скалариите, но положението е такова каквото е. Аз съм с 45 см височина и ако някой ме убеди че става и аз бих пробвал със скаларии.
2. Грунда е много равен, нямаш обособен център , окото играе и търси, но няма. Дали да не повдигнеш единият край с корени (по-добре инвестирай в тях), да събереш все де има китки около него? Нещо високо на заден план по цялата дължина ( анцитрус да чисти стъклата е умен подход, но по добре да са няколко звездни, може да удариш късмет с развъждане) и всичко друго да е за плуване. 5-6-7-8 коридораси са по добър подход, много са яки в пасаж. Неоните няма да изкарат дълго със скалраии, за родостомусите не знам, но мисля че няма да ги хванат  :). В тази насока ако имаше по дълъг съд, щеше да видиш каква невероятна гледка са 20+ родостомуси подгонени от време на време от скаларии.
Ще се радвам ако споделиш координати на този Райко - фейс, тел ако искаш и на ЛС да се възползвам и аз след време."

Погледни малко в съветите, които си ми дал :)

Но както ми каза и ти...важното е ти да си го харесваш.
Дори живота си аз да прекарам,в мизерия и крайна нищета.Левскар завинаги оставам,Левскар дори и след смъртта.

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 516
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #6 : сряда, 15 декември 2021 г., 14:21 ч. »
Здравей.

Хубаво си го наредил, на мен ми харесва.

Как качи тази снимка бе човек от тела нещо не мога да я зуумна хаха.

Като гледам няма как да скриеш “водопровода”, няма ли да те дразни?

Аз също го виждам с коридорас джули.

Поздрави и чакаме развитие.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #7 : сряда, 15 декември 2021 г., 19:56 ч. »
Geshi да ти кажа в момента от работа и напрежение не го гледам аквата, камо ли филтъра. Пуснах 2 гупи да щъкат там.
Иначе поне на мен не ми грознее, но е факт че контрастира. Не ми е било цел. Отзад аквата е фолирана с фрозен фолио със сребърни нишки и целта беше да прозира към стената за да мога със светлина да сменям фона като цвят. Да но не знаех че лампата ми е като дискотека- през проложнието вкарах държавата и от там насетне той си свети според деня. Понякога бяло понякога червено...
А  поръчах филтъра след като бях дал заявка за фолиото и като загрях че тръбите са черни…не ми се занимаваш да слагам и плащам още за черно.
Снимката е през сайт за споделяне, мисля че дадох директен линк и трябва като цъкнеш на снимката да стане. Малко да узрее и ще направя допълнителни снимки.
Сега няма да пипам но след време ще махна камъните ще добавя пясък за да разширя място за коридораси.
И наистина умувам за уару с 2 вида пасажи звездни анцитруси и кори..
Хоби или тиха лудост?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.