Най-накрая реших и аз да си направя профил.
Като начало ще дам малко по-стари снимки на аквариумите си, т.к. нови не съм правил отдавна.
Занимавах се с акваристика като малък - от около 6-годишна възраст до влизането ми в казармата на 19.
След това дълго време нямах аквариуми докато един ден не реших да се върна в хобито, донякъде и заради сина си.
Това се случи със стартирането на първия ми аквариум от Новото начало на 30.април.2005 г.
Ето го и него (#1):
Обем: 247 литра, растителен
Осветление: 3 х 30W, Т8 (grolux + aquarelle + 840)
Филтрация: Ferplast Bluextreme 1100
Торене:по 1 г Акваформула стандарт през ден.
СО2: 45 мех./мин, СО2 система на Ферпласт с бутилка СО2 2 кг
Риби: рамирези (15), барбус конхониус (7), анциструси, разбори (2), родостомуси (11), трихогастери (2), червен неон (17).
Растения: ротала макрандра, амания, мадагаскарски апоногетон, обикн. апоногетон, ехинодорус оцелот зелен, ехинодорус блехери, червена нимфея, хигрофила диформис, заурурус, бакопа, ехинодорус тропика, ехинодорус тенелус, алтернатера.
Това пък е втория (#2) аквариум, който си направих в офиса:
Обем: 400 литра, дискуси
Осветление: 2 х 36W, Т8
Филтрация: Serafil 900 + UV-C 15W и Ferplast Bluextreme 1500
Торене: 1 г Акваформула стандарт на 7 дни.
СО2: няма
Риби: дискуси (9), анциструси (5), SAE (3), боция (1)
Растения: обикн. апоногетон, ехинодорус блехери, хигрофила полисперма, хигрофила коримбоза, микрозориум.
Третото аквариумче (#3) е по желание на жена ми:
Обем: 46 литра, живородки
Осветление: 1 х 36W, Т8, aquarelle
Филтрация: гъба с помпичка-аератор
Торене: няма
СО2: няма
Риби: хелери, анциструси, скариди
Растения: ротала индика, явански мъх
Ами това е засега. Ще се постарая да обновя снимките, че така пише едно, а на снимката се вижда друго.
Още повече, че вече съм горд собственик на 5 бр. дискуси Curipera, чиято доставка от Германия бе организирана от Жорикс, за което има моята признателност! Тези риби си заслужава да бъдат снимани, въпреки, че още са малки.