Автор Тема: Профилът на Stas  (Прочетено 55086 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Профилът на Stas
« Отговор #90 : петък, 07 декември 2012 г., 18:50 ч. »
Вили ме накара да пусна едни актуални снимки...

Добре де, пак аз виновна!  :D
Само да си призная, че при мен нимфеята на Стас не ще да вирее, на два пъти ми подарява грамадни растения и след 4-5 месеца няма и помен от тях. Какво да се прави - свикнали са на по-добри условия. Аз почти не торя, няма СО2, само светя.

Чудесен е и то с толкова малко грижи,само веднъж месечно смяна на вода.Аз всяка седмица сменям,като обирам натрупалите се изпражнения от мойте дзверове по дъното и все нещо ми куца.
Сподели повече за поддържката му,как ториш и с какво,какво е осветлението ти?Много съм любопитен.

И да избързам да кажа аз преди Стас да се е похвалил - освен че рядко сменя вода, което явно не се отразява зле на този прекрасен аквариум, той забравя да си сменя и лампите.  :P
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен McLaut.

• Активен потребител
  • Публикации: 216
  • Нас. място: София
    • Моите скромни любимци
« Отговор #91 : събота, 08 декември 2012 г., 00:03 ч. »
Привет от мен и тук,
Поздравления за красивите акви. Четейки какво е написано от автора и останалите мога само да го подкрепя. Аз не разполагам с много време и не сменям също водата често. Даже може би по рядко от него, макар и с по малки акви. И въпреки това животните и растенията са добре. Нито торя нито правя какви ли не екстри. Като Виолетка само светя и може да се каже съм ги оставил на произвола на съдбата. Кога имам време само сифонирам и сменям една пета от водата.
От опит съм забелязъл, че честата ми намесата не се отразява добре. :)
Красивото винаги си заслужава.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #92 : събота, 08 декември 2012 г., 11:53 ч. »

Само да си призная, че при мен нимфеята на Стас не ще да вирее, на два пъти ми подарява грамадни растения и след 4-5 месеца няма и помен от тях. Какво да се прави - свикнали са на по-добри условия. Аз почти не торя, няма СО2, само светя.

В един прекрасен ден, може да се окаже, чи имаш млади издънки от нимфеята.
Преди месеци си взех една червена нимфея и нормално за период от месец си хвърли старите листа, отписах я - преди седмица, като рестартирах, се оказа, че имам млада издънка от растението.
Немфея лотос е едно супер лесно растение, най-вече в стар аквариум. Но това мисля го знаеш. :)

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #93 : събота, 08 декември 2012 г., 12:19 ч. »
Осветлението е старото, което е описано - 3 лампи х 30 вата.

Торенето - Акваформула стандарт - би трябвало жена ми да слага през ден, но май се сеща 2-3 пъти седмично. Понакога, ако забележа спиране на растежа или някакви проблеми - слагам KNO3 + K2HPO4, защото нитратите и фосфатите обикновено все не стигат.

Смяната на вода не пречи на растенията, напротив. Проблемът са водораслите, но когато има баланс и това отпада. Може би и не толкова силното осветление пречи на прекомерното развитие на водорасли.

Филтъра чистя един път годишно.

Това е общо взето. Ако някой ме пита - препоръчвам да се сменя вода по 25% веднъж седмично. Това е правилно. Другото, като мойто, си е чист мързел или недостиг на време.

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #94 : събота, 16 март 2013 г., 20:25 ч. »
От днес в аквариума ми има нови обитатели:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=130

С благодарности към Васко Гогов (Килимен), за прекрасните рибки - страхотно украшение за растителен аквариум.

Вчера установих, че мадагаскарския ми апоногетон, с който толкова много се гордеех няма да го бъде повече. Луковицата беше изгнила и мухлясала в грунда. Изхвърлих я.

Неактивен tomatomov197

• Активен потребител
  • Публикации: 578
  • Нас. място: Варна
« Отговор #95 : неделя, 17 март 2013 г., 15:06 ч. »
От днес в аквариума ми има нови обитатели:
http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=130

С благодарности към Васко Гогов (Килимен), за прекрасните рибки - страхотно украшение за растителен аквариум.

Вчера установих, че мадагаскарския ми апоногетон, с който толкова много се гордеех няма да го бъде повече. Луковицата беше изгнила и мухлясала в грунда. Изхвърлих я.

Твоя апоногетон беше много красив , даже съм си запазил снимката на аквариума ти .

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #96 : понеделник, 18 март 2013 г., 11:54 ч. »
Явно не е вечен. Бях го взел съвсем мъничък - 15 см висок. Стигна до дължина на листата над метър... И умря. Но все пак живя 5-6 години.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.