AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Лабиринтови => Темата е започната от: ned_bs на сряда, 17 февруари 2016 г., 23:29 ч.

Заглавие: Моите Бети.....
Публикация от: ned_bs на сряда, 17 февруари 2016 г., 23:29 ч.
Здравейте! Това може би е поредната тема свързана с размножаване на Бети.Искам само да подчертая че съм прочел всички теми свързани с размножаването,не само в този форум и все пак вече 15 дни нещата не се случват   :sadnew:
Всичко съм направил стъпка по стъпка,както е описано в една друга тема -много подробна.
Ще обясня на бързо: Аквариумът е 60 л.Температурата на водата 28 градуса.Рибите от 15 дни ги храня с хирономус и тубифекс.Миналата седмица събрах мъжката и женската.Имаха интерес една към друга без да се бият.Женската беше цялата на вертикални черти,а мъжката още първата вечер направи гнездо от мехури 10х10см.Проблема е че всичко приключи до там.На другия ден вече си бяха просто съквартиранти и никоя не обръщаше внимание на другата.Женската беше без ивици а мъжкия въобще не се перчеше.Просто си плуваха из аквариума.След три дни,гнездото почти беше изчезнало и аз ги разделих в отделни аквариуми.
Преди няколко дни отново ги събрах като през тази седмица не съм спирах да ги храня само с жива храна и те ядат с охота,но 2-3 часа след като са заедно и губят интерес една към друга.
Взех друга женска която също беше на ресни,но и с нея е така.Вече дори мъжкия не иска да прави гнездо.Ето и малко снимки........Какво бихте ме посъветвали?Благодаря предварително!!!
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: Fundulopanchax на четвъртък, 18 февруари 2016 г., 01:18 ч.
Мъжкия изглежда доста млад, и за това понася женската спокойно. Аз имам три полово зрели мъжки в момента, държа ги в изрязани шишета от десет литра за минерална вода. Вътре в тези шишета в едно изрязано шише от кока- кола държа една женска. Мъжките плуват около по-малкото  шише, гледат женската и постоянно се надуват, кипят от агресия, даже единия ако не махна женската не се сеща за ядене, постоянно се разпъва.   
    Преместих единия чифт в аквариум и за няколко дни хвърлиха без проблем. Според мен мъжкия ти е малък. Изчакай поне един месец, храни ги обилно, сменяй редовно вода, сложи достатъчно растения за укрития на женската. Когато мъжкия стане готов сигурно ще хвърлят. Както виждам мъжкият е халфмуун, може би е вносен, те са по капризни, може нещо във водата да не му харесва. Но просто изчакай и ги дръж заедно. Рибите не хвърлят когато ти поискаш, а когато те са готови, при всички видове е така. Освен това по- старата женска има самочувствие и се съпротивлява на мъжкия, изчакай мъжкия да порастне още.
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: malomir на четвъртък, 18 февруари 2016 г., 01:34 ч.
И аз смятам, че мъжкарчето не е готово още. Щом не е агресивен към женската. Изчакай или вземи друг мъжкар.
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: Fundulopanchax на петък, 19 февруари 2016 г., 09:42 ч.
Но мъжкия е много хубав, с делта опашка доколкото виждам. Женската каква е - краун или не ?
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: ned_bs на петък, 19 февруари 2016 г., 18:29 ч.
Mъжкият е халфмуун.Мисля че  и  женската трябва да е такава,или поне за такава я взех.Само не разбрах-трябва ли да отделям женската  или мога да ги оставя заедно?
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: Fundulopanchax на неделя, 21 февруари 2016 г., 08:05 ч.
 Ако не се хапят нищо не пречи да си стоят заедно.
Заглавие: Отг: Моите Бети.....
Публикация от: ned_bs на събота, 14 май 2016 г., 07:07 ч.
Здравейте! Бетите хвъплиха хайвер три пъти през 20 дни,но така и не се излюпиха малки.Мисля че правя всичко както трябва.Мъжкия си прави гнездо ,женскаа хвърля хайвера и после я отделям,мъжкия го пази и подрежда,събира го от дъноо и го качва в гнездото,но след 2-3 дни губи интерес и всичко изчезва.От 1 месец ги върнах в големия аквариум за да си починат.Незнам кога да пробвам пак.