AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Аквариуми => Направи си сам => Темата е започната от: Lesi06 на неделя, 21 февруари 2016 г., 14:49 ч.

Заглавие: Как да си направя родилка??
Публикация от: Lesi06 на неделя, 21 февруари 2016 г., 14:49 ч.
Здравейте, искам да си направя родилка НО да е в общия аквариум. Аз имам някакви идей но ако може съвет от по-опитни. Нямам възможност да правя отделен аквариум за  малки рибки и искам да ги гледам в общия. Намислила съм да разделя аквариума с мрежа примерно 1\4от него но нямам представа ка :dontknow:к . Но по-важно в момента ми е родилката така че моля ви :pray:
Заглавие: Отг: Как да си направя родилка??
Публикация от: malomir на понеделник, 22 февруари 2016 г., 02:21 ч.
Има готови по няколко лева са, няма какво да се занимаваш. Прилагам снимка и видео да видиш. Би трябвало да ги във всеки що годе зареден магазин.
Раждане на Молинезия (http://vbox7.com/play:c64f0727)
Заглавие: Отг: Как да си направя родилка??
Публикация от: St. Anger на понеделник, 22 февруари 2016 г., 23:23 ч.
Родилка ще си купиш - ясно е. Но това с преграждането не знам каква е тая мрежа, с какви дупки е, какви риби ще са от едната и от другата страна, как ще я изпънеш по стените на аквариума... ще се радваме да видим снимки. Иначе аз съм преграждал със стъкло, което е малко по-голямо от дълбочината на аквариума. Слагам го доколкото може плътно (малко под ъгъл) забивам го в грунда, а от горните краища го подпирам с вакумчета. Съответно се подава и отделно въздух с гъба, тъй като през стъклото почти нищо не минава, дори едната част е ставала мътна, другата не.
И помни, че това е абсолютен компромис с рибите и е временно решение.
Успех!