AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Рибки => Златни рибки => Темата е започната от: Betata на събота, 18 февруари 2017 г., 16:32 ч.

Заглавие: Нова златушка
Публикация от: Betata на събота, 18 февруари 2017 г., 16:32 ч.
Имам две комети по 15 и 13 см. И двете са мъжки.Реших днес да им потърся женица. Не намерих възрастна, но много ми хареса една малка като на райета и я взех. Обаче е много малка около 4-5 см.В момента е в едно нано 3 литра, но това ще е само за седмица-две, докато и намеря по- голям съд. Въпросът ми е с какво да я храня, за да порастне по- бързо.В момента храня с сера голдфиш и ФД тубифекс на сера.
М/у другото не й знам още пола, но и да е още един мъж, пак си ме кефи. 
Заглавие: Отг: Нова златушка
Публикация от: malomir на неделя, 19 февруари 2017 г., 06:00 ч.
Тези храни са дотатъчни. Ако искаш да порасне обаче, няма как да стане това в 3 литров аквариум. Иска се пространство.
Заглавие: Отг: Нова златушка
Публикация от: Betata на неделя, 19 февруари 2017 г., 08:51 ч.
Знам, това ще е до сряда, четвъртък докато не си намеря някакъв по- голям съд. 
Заглавие: Отг: Нова златушка
Публикация от: Betata на неделя, 19 февруари 2017 г., 15:08 ч.
Днеска ходих във един зоомагазин и имаше малки аквариумчета по 20 литра за 30 лв., ама не ми се дават такива пари за нещо, което ще ми върши работа 1-2 месеца и в един магазин за домашни потреби видях една прозрачна пластмасова вана 18 литра за 10лв. Ще навреди ли пластмасата на рибката, щото ми се ще да събера стотина лева и да им купя по-нататака един хубав аквариум 80тина литра.М/у другото вътре в пласмтасовата кутия  ще си сложа филтри, помпи нагреватели и още там каквото е нужно.
Заглавие: Отг: Нова златушка
Публикация от: Betata на вторник, 21 февруари 2017 г., 15:36 ч.
Днес взех кутията и я напълних с вода. Ще включа помпа и ще сменям по 3-4 пъти седмично по 50% от водата, защото няма изграден цикъл.А вчера махнах от един друг аквариум грунда, защото беше зеленясал и беше грозно.Ще може ли да го сложа тук, за да се засади колония от микроорганизми?
Заглавие: Отг: Нова златушка
Публикация от: RosiBosiE на неделя, 26 февруари 2017 г., 21:12 ч.
Вероятно бактериите са поизмрели, ако си оставил грунда без вода и си го измил, така че едва ли ще имаш ефект с пренасяне на нитрифициращи чрез него. Ако сменяш вода по 50 % през ден, не би следвало да имаш проблем с рибката и нейното здраве, дори обратното. Ако искаш да дръпне в растежа по-бързо- давай малко повечко храна на бебока на 3-4 порции дневно и с тези чести смени, при всяко положение ще форсираш растежа. Без грунд ще ти е далеч по-лесно при смените и чистенето на дъното, което ти е основно задължение за здравето на бубата. Защо ти е нагревател, идват топли дни.