AQUAPORTAL.BG - акваристика, аквариумни рибки, аквариумни растения и всичко останало!

Други аквариумни обитатели => Безгръбначни => Темата е започната от: Дилян на вторник, 28 април 2020 г., 14:49 ч.

Заглавие: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: Дилян на вторник, 28 април 2020 г., 14:49 ч.
Имам някакъв проблем с ампулариите в единия ми аквариум. Докато ги пусна в него и се зариват в пясъка. Това ме притеснява, да не умрат от нещо. Още един проблем имам , едната ампулария ми изглежда на умряла, лежи странично и е отпусната , половината е извън черупката. Някакви съвети или идеи?
Заглавие: Отг: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: vicky на сряда, 29 април 2020 г., 07:33 ч.
Умряла е. Смени спешно 50-70% от водата и си виж температурата.
Заглавие: Отг: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: Дилян на сряда, 29 април 2020 г., 09:13 ч.
Водата я смених преди 2 дена. Аквариума го рестартирах преди седмица, като му добавих вода от другия аквариум. Този уж умрелия помръдваше, но тази сутрин беше в същото положение. Тази сутрин и един друг охлюв така стоеше, но сега се движи. А ония заровените вече щъкат из аквариума. Температурата е 26 градуса.
Заглавие: Отг: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: Дилян на понеделник, 04 май 2020 г., 09:50 ч.
Единия охлюв е умрял наистина, но другите си минаха в нормален режим ..... Но вече знам проблема, днес смених 1/3 от водата и охлювите отново се заринаха в пясъка, а водата се пени от аератора. Явно водата от чешмата в гр.Девня има добавени някакви химикали, въпреки, че я държа да престои по 1 седмица .... отидоха ми аквариумите по дяволите  >:( >:( >:(
Заглавие: Отг: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: Boromi на събота, 09 май 2020 г., 13:42 ч.
Голям проблем за ампулариите е когато във водата има високи нива на нитрати , това ги кара да седят постоянно прибрани и да умират ! Друго важно нещо е да няма никакво наличие на тежки метали във водата, като мед-та ги им е най големия враг ! Обърни внимание на тези два фактора !
Заглавие: Отг: Ампулариите ми се зъриват в пясъка
Публикация от: Дилян на понеделник, 11 май 2020 г., 15:23 ч.
Благодаря ! И аз предположих така. вече сменянм водата , като пълня туби от евна селска чешма. Нямам тестове, но поне не виждам аераторите да правят пяна на повърхноста както беше преди. ВиК през чешмите ни трови вече .....