Автор Тема: Имам проблем  (Прочетено 2070 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен LIBRA

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
Имам проблем
« : понеделник, 25 февруари 2013 г., 12:14 ч. »
 Здравейте, от 2 години отглеждам две златни рибки, преди една седмица си взех и трета. Аквариума ми е 40 литров, имам филтър, нагревател. До сега никога не е имало проблем с рибките, винаги са били активни, лакоми, с красиви окраски, до деня, в който не се разболяха от Их (белите точици). До сега не ми се беше случвало, както и да е, започнах лечение с Sera Costapur, увеличих и градусите. Днес е трети ден от лечението и вече има ефект, белите точки точки изчезнаха , но други симптоми се появиха и вече през главата ми минава въпросът “какво си случва с тези рибки“. На едната опашката ѝ е като изгризана, а на другата се появиха малки червени точки по тялото и опашката. Качвам снимки и моля , помогнете... За пояснение - проблема с опашката на голямата рибка е от вчера, а с бялата от както ѝ се появиха белите точици.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
Отг: Имам проблем
« Отговор #1 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 12:35 ч. »
Защо една и съща тема на две места?
Проблемът е дошъл с новата риба, която между другото изобщо не е трябвало да купуваш. Как мислиш да гледаш 3 златни в съд 40 л? Това е недопустимо!
Оръфаните опашки и червеникавите петна са резултат от "белите точки", не мисля, че можеш да направиш нещо.
Ще махна дублиращата тема.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #2 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 12:39 ч. »
Да допълня само - прочети на сайта за златните: http://www.aquaportal.bg/Fish/index.php?Class=%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%20%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8&group=22
За една златна рибка препоръчителния обем е 40 л, не за три.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен LIBRA

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 12:48 ч. »
 Преди да си взема третата рибка се допитах до няколко зоомагазина и ме увериха, че няма проблем да са три броя в 40 литра... Но пък ти ме съветваш (по-скоро ми се караш нещо)- да си купя 120 литров аквариум за 3 рибки, тогава ли ще се оправи проблема с опашката на рибката, въпросът ми беше за опашката и искам точен отговор, моля!

Неактивен LIBRA

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 12:55 ч. »
 От различни места ми казват различни неща и съвсем се обърках вече...

Неактивен tonino

• Активен потребител
  • Публикации: 97
  • Нас. място: Шумен
« Отговор #5 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 13:18 ч. »
Като гледам снимката ми се струва, че аквариума е основно почистен много скоро или е съвсем нов. Ако това е вярно лечението ще продължи повече от обикновено, дори не е сигурно дали ще има положителен резултат.
Може още да напълните аквариума, почти до разпънките върху, които стъпват стъклените капаци.

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
« Отговор #6 : понеделник, 25 февруари 2013 г., 17:12 ч. »
От различни места ми казват различни неща и съвсем се обърках вече...

Нормално е във всеки зоомагазин (или почти във всеки) да ти кажат точно това - те трябва да мислят да си продадат стоката. Прочети какво пише на сайта, тук нямаме за цел да подвеждаме никого.
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #7 : вторник, 26 февруари 2013 г., 00:43 ч. »
Здравей @LIBRA!
По принцип Виолета е права, за оптимално отглеждане на златна рибка е добре да се падат по 40 литра на бройка  поради отделянето на голямо количество органика. Разбира се може да отглеждаш 3 бройки в 40 литров, но поддръжката на аквариума ще е трудна.
За проблема с опашката- на мен ми изглежда като да са пострадали от газова емболия. Напоследък как си сменяла водата, директно от чешмата или престояла вода и в какво количество?

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #8 : вторник, 26 февруари 2013 г., 10:03 ч. »
Хората са прави колега в тоя аквариум повече от една риба не може да гледаш,а зоомагазина може и 10 да ти кажат че може да гледаш в него  :grin:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.