Автор Тема: Профилът на tuxchyyy  (Прочетено 1270 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен tuxchyyy

• Активен потребител
  • Публикации: 35
  • Нас. място: Монтана
Профилът на tuxchyyy
« : вторник, 16 октомври 2012 г., 23:58 ч. »
Здравейте! Казвам се Тихомир на 21 години от град Монтана!
Първо поздравления за форума и създателите му, както и на всички останали, които помагат на по неопитните (като мен)  :clapping:
 С рибки или както тук му казвате "акваристика" се занимавам от както се помня, но по сериозно от няколко месеца. Гледал съм почти всички видове живородки, сомове, лабиринтови и Златни. Грешката ми беше, че каквото си харесвах в магазина взимах и слагах в аквариума и чак след това тръгвах да търся в интернет информация за него. Както се досещате вече сигурно от 1 аквариум минах на 2, един със живородки, палеатуси и бета, и още един със Златни и Калихти. Първоначално Златните (3) и Калихтите (2) бяха във един 30/35 литров, но започнаха да порастват прекалено бързо. Сдобих се със 190 литров  и ги сложих в него. Живородките си бяха добре във 30 литровия, но един ден Бетата ми (луд съм по тези риби) умра и реших, че ще гледам само Златни и махнах всички други. Със аквариума обаче стана авария преди време и сега 2 Златни и 2 Калихта са във 80 литров, докато набавя по-голям.
В него има:
1 вътрешен филтър с флейта (HL-BT200)
камъче с Гъба 
Грунд 5/6 см речен пясък и речни камъни
Два флоресцента по 8W (знам, че са малко)
И няколко растения, така и не запомних как се казват.

Общо взето несериозна работа и едно страшно лутане падна! Добре, че попаднах на този форум на време. Рибките са железни обаче, вече 2 години и нещо ги гледам, през какво ли не минаха и да чукна на дърво са живи и здрави!  :drinks:

Колко литров аква ще е най-добре да им направим? Много ми се иска да си взема и една Оранда, обаче при в Монтана в тъпите магазини не са и чували за нея.........
Дано не ме смъмрите много (въпреки, че заслужавам) но съм си взел поука! Лека вечер.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Профилът на tuxchyyy
« Отговор #1 : сряда, 17 октомври 2012 г., 04:35 ч. »
Тихчо здравей и добре дошъл в Аквпортал!
Трябва да знаеш, че винаги можем да ти отговорим на въпросите, рано или късно. Затова сме го направили форума да стимулираме акваристиката в нашата държава. Нормално е да минеш през големите миксове в началото, докато се ориентираш в материята. Ще помагаме с каквото можем. Тук има добри специалисти по почти всички видове риби и могат да ти дадат адекватен съвет.

Неактивен tuxchyyy

• Активен потребител
  • Публикации: 35
  • Нас. място: Монтана
Отг: Профилът на tuxchyyy
« Отговор #2 : сряда, 17 октомври 2012 г., 20:27 ч. »
Тихчо здравей и добре дошъл в Аквпортал!
Трябва да знаеш, че винаги можем да ти отговорим на въпросите, рано или късно. Затова сме го направили форума да стимулираме акваристиката в нашата държава. Нормално е да минеш през големите миксове в началото, докато се ориентираш в материята. Ще помагаме с каквото можем. Тук има добри специалисти по почти всички видове риби и могат да ти дадат адекватен съвет.

Благодаря още веднъж!  :ok:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.