Автор Тема: Златни рибки с подут корем  (Прочетено 3261 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен stoichkow_mitko

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
Златни рибки с подут корем
« : неделя, 27 февруари 2011 г., 08:50 ч. »
Днеска забелязах че златните ми рибки 3 на брои (до скоро бяха 4 едната умря ) стоят с леко подути коремчета и положително са леко летаргични. Скоро преди няколко дни бяха болни от ихтио, лекувах със sera costapur  и може би успешно. Проблема се появи  2-3 дена след края на лечението.
Смених 1/3 от водата сложих sera toxivec .
Аквариума е 40 литра с вътрешен филтър
Грунда е доста едър не може да бъде погълнат от рибите
Температурата на водата по-време на лечението беше 28 градуса сега спада плавно до 22градуса
Водата за смяната е престояла няколко дни и отделно е третирана със tetra aqua safe
Храня ги с храна за златни рибки на Sera 
Докато температурата на водата беше 28градуса аерацията на водата беше доста силна
Възможно ли е това да е остатъчен проблем от ихтиото по самите рибки няма следи от каквито и да е било ранички или язви  само се виждат местата където са били закрепени паразитите на ихтиото (малки бледи петънца)
Много ще съм благодарен ако някои ме посъветва какво да направя

Неактивен raiko

• Raiko Slavkov
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 641
  • Нас. място: Благоевград
Отг: Златни рибки с подут корем
« Отговор #1 : неделя, 27 февруари 2011 г., 10:08 ч. »
След лечение от ихтиофтириус е възможно да възникне вторична бактериална инфекция. На местата на които са били закрепени паразитите се образуват малки ранички и може да се инфектират.
Аз при такива случаи съм използвал окситетрациклин, но може и друг широкоспектърен антибиотик или някое от антибактериалните лекарства на фирмите(Аквафуран, Фуранол 2....).  Дано не развият воднянка рибите, че тогава едва ли ще е успешно лечението. И при воднянката варианта за лечение е антибактериални лекарства.

Неактивен stoichkow_mitko

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
Отг: Златни рибки с подут корем
« Отговор #2 : понеделник, 28 февруари 2011 г., 20:11 ч. »
Много благодаря за изчерпателната информация много ще ми е полезно.
Започнах лечение със sera bactopur както е описано на инструкцията и май има ефект поне за сега няма повече жертви и рибките станаха малко по-активни хранят се нормално и не стоят така на дъното,

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.