Автор Тема: Проблем с оранда  (Прочетено 996 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен NiKoS

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
Проблем с оранда
« : неделя, 31 март 2013 г., 12:14 ч. »
Здравейте, моля за помощ. Историята е следната: Преди 15 дни случайно минавайки през един зоомагазин влязох и видях една оранда около 10 см. в малак аквариум с 10 см. вода и вътре с няколко риби Кой.Водата беше под всякаква критика,супер мръсна едвам се виждаха рибите  :( Супер много ми стана жал за нея и реших да я взема. Аз имам 120 лт. аквариум в които имам един черен телескоп и една обикновена златна на размер двете риби сам около 4-5 см. доста малки. Прибрах се пуснах рибата и тогава видях,че има някакви бели петна по задната перка и започнах да се ровя в нета и да се опитам да диагностицират тази болест. Понеже не сам много запознах срещнах големи трудности  :dontknow: накрая си помислих , че е Ихтио пуснах се до магазина и там взех на Tropical CMF просто нямаше друго лекарство. И започнах лечението.Но без голям резултат мисля,че понамаляха ама не се се махнали напълно а вече е 7-ми ден.Лекувам точно както си пише.На другите ми две риби са напълно здрави.И орандата няма признаци че е болна,жизнена си е,храни се всичко си е ОК само дето ме притесняват тези точици.Вече почвам да мисля,че сам доагностицирал погрешно :dontknow: Нямам апарат в момента и немога да пусна снимка да видите. Ако някой може да ми помогне ще сам му много благодарен.Искам много да излекувам тази риба защото е много красива и заслужава добри условия на живот  :)

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
Отг: Проблем с оранда
« Отговор #1 : неделя, 31 март 2013 г., 12:28 ч. »
Да не е нещо подобно както в клипа. Това са гъбички.

Goldfish Fungus

Неактивен NiKoS

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : неделя, 31 март 2013 г., 13:05 ч. »
Да да мисля,че е същото само с по малки размери е при мен. Какво да правя сега да спирам ли лечението с Tropical CMF. И ако да с какво да лекувам тази гъбички.  :)

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #3 : неделя, 31 март 2013 г., 14:49 ч. »
Виж някои от продуктите на Сера или JBL за лечение против гъбички.

Неактивен NiKoS

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : неделя, 31 март 2013 г., 15:35 ч. »
adam Благодаря ти много  :)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.