Автор Тема: Черупка на яйце  (Прочетено 1363 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Bobi

• Активен потребител
  • Публикации: 21
  • Нас. място: София
Черупка на яйце
« : събота, 27 декември 2008 г., 15:05 ч. »
Хора някой слагал ли е черупка от кокоше яйце. Днес взех че наврях парчета от едно яйце в канистъра.
Имам усещането че ми липсва калций. Торя с Aquaformula standard, добавям си K2SO4 като го редувам с КNO3, от време на време пускам и по мъничко Бор (всичко е в дневни дози). С водораслите съм завидно добре, няма ги никакви, нещо обаче се случва с растенията - появяват се едни дупчици по лисата на сагитарията и криптокорината, иначе листата са си дебели и плътни. Я кажете дали съм на верен път с яйцето?   

Неактивен ico

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Черупка на яйце
« Отговор #1 : събота, 27 декември 2008 г., 19:58 ч. »
Дупки по листата са признак за липса на калий. Аз съм слагал калиев хлорид при подобни проблеми и новите листа след това са здрави.

Неактивен Bobi

• Активен потребител
  • Публикации: 21
  • Нас. място: София
Отг: Черупка на яйце
« Отговор #2 : неделя, 28 декември 2008 г., 10:58 ч. »
Да знам, нямам как да премеря Калия но съм много ама много сигурен че го има в достатъчни количества. Когато добавя малко повечко Калиев Нитрат и растенията кипнат, тези дупки се покриват с много тънък слой листна маса. На сутринта този слой го няма :(. Пробвах да поддържам извънредно високи нива на Калий но ефекта е нула. Това ме навежда на мисълта че липсва нещо друго !. Младите листа си вървят нормално - тези дупки се появяват по старите :sorry:.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.