Автор Тема: Не ползвайте ФИЛДА М ЕООД за аквариумни шкафове  (Прочетено 3020 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
  • Публикации: 1 760
  • Нас. място: София
    • Sciaenochromis fryeri, Placidochromis milomo
Не ползвайте ФИЛДА М ЕООД за аквариумни шкафове
« : четвъртък, 28 май 2009 г., 12:02 ч. »
Колеги, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ услугите на фирма ФИЛДА М ЕООД за изработване на аквариумни шкафове. Фирмата поема ангажимент, прави проект по задание на клиента и накрая някой "капацитет" не гледа какво пише в проекта а импровизира. Поръчах шкаф за 450 л аквариум , като изрично наблегнах многократно, че шкафа ще носи тежест 650-700 кг. Поръчах шкафа от 25 мм ПДЧ. Тази сутрин се загледах в шкафа , ИЗРАБОТЕН от 18мм ПДЧ, като само плотовете - горния и долния, както и задната стена са от 25 мм. Всички останали носещи стени - 4 на брой от 18мм ПДЧ. Забележете: Заплатил съм за конструкция от 25мм.
Това е фирмата :

http://www.filda-bg.com/kontakti.htm

Неактивен Barabata

• Активен потребител
  • Публикации: 104
  • Нас. място: Варна
Отг: Не ползвайте ФИЛДА М ЕООД за аквариумни шкафове
« Отговор #1 : четвъртък, 28 май 2009 г., 13:58 ч. »
Свърза ли се с КЗП ?

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #2 : четвъртък, 28 май 2009 г., 21:50 ч. »
По принцип ако гърба е 25 мм и горния и долния плот са по 25 мм, то конструкцията е здрава. Можеш да го ползваш. Но като цяло, ако си платил за 25 мм и са го направили от 18, то имаш пълното основание да искаш да ти го ремонтират! Не е толкова голям  проблем да се сменят страниците или поне двете външни.

Крака има ло шкафа? Къде са разположени? Защо не го снимаш да го видим?

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
« Отговор #3 : четвъртък, 28 май 2009 г., 22:25 ч. »
По принцип ако гърба е 25 мм и горния и долния плот са по 25 мм, то конструкцията е здрава. Можеш да го ползваш. Но като цяло, ако си платил за 25 мм и са го направили от 18, то имаш пълното основание да искаш да ти го ремонтират! Не е толкова голям  проблем да се сменят страниците или поне двете външни.

Крака има ло шкафа? Къде са разположени? Защо не го снимаш да го видим?

Здравейте, не искам да се ремонтира. Ще го дупчат отново и ще го разглобяват. Това неминуемо води до допълнително отслабване на конструкцията. Поисках нов шкаф.
Платил съм за шкаф от 25 мм. Ако някой е решил да прави на своя глава "подобрения" трябваше да ме уведоми. Има го като отделна точка в договора. Според мен просто са си решили да си поефтинят шкафа с използване на 18мм плоскости. Типично по български. Другия вариант е "професионалистите" да не могат да четат техническото задание, при положение че дори аз успявам. Едва ли от вариант 2 ще спя спокойно.

Проекта е лично мой, като съм смятал натоварване 700 кг разпредлено на 830 см2 - 140 см *2,5+ 20 (2 по 10см подсилки)*2.5 +172 (4 страни *43 см)*2.5 см или 332 *2.5 см = 830 см2, което е 843 гр на см2. Незнайно кой "творец", "печалбар" или неграмотник решил да преправи проекта ми. 140 см *2,5 см + 192 см * 1.8 см, което е 695 см2 или 1 кг на см2.

Крака има (8бр), разположени точно под носещите сранични стени.
Имам снимки, но не мога да ги кача. Имам проблем с прехвърлянето им.
Поздрави

Неактивен Stas

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 1 554
  • Станислав Бояджиев
« Отговор #4 : четвъртък, 28 май 2009 г., 23:46 ч. »
ОК, моя е точно такъв - от 25 мм и с 8 крака под 4-те страници. Много е здрав. Единствения проблем беше, когато ми протече един филтър и стана наводнение - ръбовете на шкафа се раздуха и леко се деформираха. Хубаво е ръбовете да се импрегнират някак.

Неактивен BOJO

• Заслужил потребител
« Отговор #5 : петък, 29 май 2009 г., 10:13 ч. »
В крайна сметка не се разбрахме и ми върнаха парите, като си взеха шкафа. Сега ще мисля метална конструкция.

Да , както го бях направил заданието и както ФИЛДА М го ПРИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ  и аз щях да си го ползвам. Само че не ми се щеше всеки път нещо като тропне да скачам. Предпочитам сигурното пред празните приказки на един търгаш. Най дразнещото е че се чустват абсолютно недосегаеми и безнаказани. Каквото и да направят, не можеш си потърси правата.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.