Автор Тема: аквариум  (Прочетено 4665 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен mefisto

• Активен потребител
  • Публикации: 106
  • Нас. място: Пловдив
аквариум
« : сряда, 19 септември 2012 г., 21:22 ч. »
реших да си правя аква сам но малко ме е страх да не наводня всичко в нас :D   аквата ще е с размери  д,ш,в   170,60,60      като сам решил на 150 да сложа преграда и да ползвам 20,60,60 за филтър.решим сам да го правя с 10мм стъкло и да сложа разпънки по дъното и горе, но забелязах че на някои аквариуми разпънките са от край до край а на други завършват на около 5см от страничните стъкла кое е по добре мисля да правя дъното вписано смисъл страните да са около него а не върху него,четох мн. по този въпрос и стигнах до убеждението че така е мн. по добре.също исках да попитам по старите акваристи колко дискуса биха се чувствали добре в този аквариум ако пусна към 10  пренаселено ли ще им е :hmm:
забравих какво др. щях да питам но не е късно като се сетя да драсна няколко реда :-[ 10x предварително
Дръж ми дъвката,влизам в боя :):):)

Неактивен Stafix

• Активен потребител
  • Публикации: 20
  • Нас. място: Стара Загора
Отг: аквариум
« Отговор #1 : четвъртък, 20 септември 2012 г., 05:49 ч. »
Давай смело аз напрвих подобен голям кеф.
Моите размери на аквата са 180д60в50д около 500л.
Дъното е вписано стъклата са 12мм. , надлъжни разпънки горе и долу не са откраи до край.

Неактивен mefisto

• Активен потребител
« Отговор #2 : вторник, 25 септември 2012 г., 20:53 ч. »
 :drinks: също така исках да питам 2см пдч достатъчно ли е за шкафа или по дебело да търся ще има 5 прегради през 40см от край до край а отгоре мисля да е с кухненски плот нека някои по запознат каже че да не налея целия хол :pray: а първо с шкафа трябва да започна че няма къде да сложа аквата. :surrendered:

МодЕдит: Ще те помоля да използваш главни букви където е необходимо и да слагаш поне точки в края на изреченията. Предварителнпо благодаря!

Неактивен mefisto

• Активен потребител
« Отговор #3 : понеделник, 01 октомври 2012 г., 21:23 ч. »
Здр. отново, не се лъжете да си правите шкаф за аквариум над 300:350л само то мдф или пдч, много голяма грешка. Мдф и Пдч  са доста здрави но само на хоризонтален  натиск,а на усукване са пален въз. Направих си шкаф,    д,в,ш,  170.80.60  от Мдф  с плот отгоре и отдоло с плътен гръб и какво ли не, с 2 думи както му е реда. Отивам към 1 приятел да му се похваля и направо  :yahoo: от радост, само че пича е дърводелец  за което се сетих на отиване към тях. Обясних му как сам си направил поставка за аквата и всичко Ок докато ме слушаше. Обаче пича ми вика тоя шкаф ще пада!!!!!! Направо ме разби и пак му обяснявам какви спънки има и как е невъзможно да се случи нещо такова.Тогава взе да ме убеждава че при размер аквата 170.60.60 тежестта ще е към 800кг на всичко,и че краката и плотовете ще издържат, само че на лек удар от страни и ще се разкове от видиите..... Накрая се качихме в колата с още 3 пича и в нас,викнахме и още няколко човека за проба. На трима човека никакви грижи при средни и леки почуквания странично. :drinks: Само че после се качихме 7 човека с общо тегло към 670кг !!! и не знаете на лек удар какво се случи с шкафа нямаше такова падане. :kez03: :kez03: :kez03:Пича умря от смях а ние се пребихме кат кучета.... :surrendered: Мдф-а се откърти на всякъде по гърба и по спънките където имаше видии.........Моя личен съвет след падането :-[ е ако аквата е над 300л правете си метална рамка и отгоре връз нея Пдч или Мдф

Неактивен Борис

• Потребител
  • Публикации: 1 151
  • Нас. място: Враца, България
  • www.rainbowfishbg.com
    • Rainbowfish - Bulgaria
« Отговор #4 : сряда, 03 октомври 2012 г., 02:49 ч. »
Здр. отново, не се лъжете да си правите шкаф за аквариум над 300:350л само то мдф или пдч, много голяма грешка. Мдф и Пдч  са доста здрави но само на хоризонтален  натиск,а на усукване са пален въз. Направих си шкаф,    д,в,ш,  170.80.60  от Мдф  с плот отгоре и отдоло с плътен гръб и какво ли не, с 2 думи както му е реда. Отивам към 1 приятел да му се похваля и направо  :yahoo: от радост, само че пича е дърводелец  за което се сетих на отиване към тях. Обясних му как сам си направил поставка за аквата и всичко Ок докато ме слушаше. Обаче пича ми вика тоя шкаф ще пада!!!!!! Направо ме разби и пак му обяснявам какви спънки има и как е невъзможно да се случи нещо такова.Тогава взе да ме убеждава че при размер аквата 170.60.60 тежестта ще е към 800кг на всичко,и че краката и плотовете ще издържат, само че на лек удар от страни и ще се разкове от видиите..... Накрая се качихме в колата с още 3 пича и в нас,викнахме и още няколко човека за проба. На трима човека никакви грижи при средни и леки почуквания странично. :drinks: Само че после се качихме 7 човека с общо тегло към 670кг !!! и не знаете на лек удар какво се случи с шкафа нямаше такова падане. :kez03: :kez03: :kez03:Пича умря от смях а ние се пребихме кат кучета.... :surrendered: Мдф-а се откърти на всякъде по гърба и по спънките където имаше видии.........Моя личен съвет след падането :-[ е ако аквата е над 300л правете си метална рамка и отгоре връз нея Пдч или Мдф

Без коментар!

Неактивен mefisto

• Активен потребител
« Отговор #5 : понеделник, 08 октомври 2012 г., 21:10 ч. »
За да не стават 200 теми за силикон реших да пиша тук, някой може ли да ми каже къде в Пловдив се продава      Dow Corning 881  ??? Обиколих целия град и всеки ми предлага само - Ceresit  :pray: :pray: :pray:      ПП.    Благодарение на няколко колеги успях да си закупя силикон за което сам им мн благодарен

Неактивен k_panayotov

• Активен потребител
  • Публикации: 32
  • Нас. място: Разград
« Отговор #6 : вторник, 09 октомври 2012 г., 14:04 ч. »
МодЕдит: Ако искаш да покажеш нещо публикувай снимки тук. Вижда се, че има какво да покажеш. Връзки към други форуми не са желателни тук.
720 л. Aulonocara Peacock
375 л. Placidochromis sp. phenochilus "Tanzania Lupingu"
300 л. A. Fire Fish, A. jacobfreibergi otter point
300 л. A. baenschi, A. OB
170 л. young teenagers
3*100 very small fish

Неактивен Looker

• Активен потребител
  • Публикации: 20
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #7 : четвъртък, 11 октомври 2012 г., 18:33 ч. »
Колега, аз си направих шкаф от ПДЧ за аквариум 150х45х60. Шкафа е с размери 150х50х55.
Да чукна на дърво вече 6 месеца всичко си е ОК и не съм забелязал някакви аномалии. Плота, външнте страници и средната страница са двойни от 18мм, а гърба и двете прегради където се срещат двойните врати са единични. Сглобките са с ЕВРОВИНТ-ове

Неактивен benzol

• Активен потребител
  • Публикации: 45
    • Аквариуми и Палудариуми
« Отговор #8 : сряда, 06 март 2013 г., 18:16 ч. »
За да не стават 200 теми за силикон реших да пиша тук, някой може ли да ми каже къде в Пловдив се продава      Dow Corning 881  ??? Обиколих целия град и всеки ми предлага само - Ceresit  :pray: :pray: :pray:      ПП.    Благодарение на няколко колеги успях да си закупя силикон за което сам им мн благодарен

какво стана намери ли се такъв силикон в Пловдив и ако "да" къде?
Продавам SeraSiporax-16лв/1л

Неактивен mefisto

• Активен потребител
« Отговор #9 : сряда, 06 март 2013 г., 18:55 ч. »
 В Пловдив няма да намериш.   Силикона е много добър!  Аз поръмах от София.
Провентус. Област, София. Адрес, София, кв. Княжево, ул. Средорек № 30. Тел, 029571544

Неактивен benzol

• Активен потребител
  • Публикации: 45
    • Аквариуми и Палудариуми
« Отговор #10 : сряда, 06 март 2013 г., 18:59 ч. »
колко пари ти излезе с доставката или цена за туба
Продавам SeraSiporax-16лв/1л

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club