Здр. отново, не се лъжете да си правите шкаф за аквариум над 300:350л само то мдф или пдч, много голяма грешка. Мдф и Пдч са доста здрави но само на хоризонтален натиск,а на усукване са пален въз. Направих си шкаф, д,в,ш, 170.80.60 от Мдф с плот отгоре и отдоло с плътен гръб и какво ли не, с 2 думи както му е реда. Отивам към 1 приятел да му се похваля и направо

от радост, само че пича е дърводелец за което се сетих на отиване към тях. Обясних му как сам си направил поставка за аквата и всичко Ок докато ме слушаше. Обаче пича ми вика тоя шкаф ще пада!!!!!! Направо ме разби и пак му обяснявам какви спънки има и как е невъзможно да се случи нещо такова.Тогава взе да ме убеждава че при размер аквата 170.60.60 тежестта ще е към 800кг на всичко,и че краката и плотовете ще издържат, само че на лек удар от страни и ще се разкове от видиите..... Накрая се качихме в колата с още 3 пича и в нас,викнахме и още няколко човека за проба. На трима човека никакви грижи при средни и леки почуквания странично.

Само че после се качихме 7 човека с общо тегло към 670кг !!! и не знаете на лек удар какво се случи с шкафа нямаше такова падане.

Пича умря от смях а ние се пребихме кат кучета....

Мдф-а се откърти на всякъде по гърба и по спънките където имаше видии.........Моя личен съвет след падането

е ако аквата е над 300л правете си метална рамка и отгоре връз нея Пдч или Мдф