Тук си се сблъскал с един от най-трудно решимите проблеми във фотографията. Динамичният диапазон (разликата в осветеността между най-тъмните и най-светли части на изображението) на една нормална сцена в природата е около 50000:1. Съвременните цифрови фотоапарати напреднаха много в това отношение, но въпреки всичко са все още далеч от този диапазон.
Когато в кадъра имаш голям контраст - присъстват много тъмни обекти и много осветени такива, в зависимост от типа и мястото на мерене апаратът най-често прави една от следните две грешки. Мери в по-осветената част, като тя си е ОК на снимката, а по-тъмната остава недоекспонирана и съответно губи детайл или мери в по-тъмната част, като тогава тя е ОК, а светлата е преекспонирана ("опечена", както е в центъра на твоята снимка).
Това описание на проблема води и до едно практическо решение, което за съжаление не е приложимо във всички случаи - сливането на преекспонирано и недоекспонирано изображение в едно - така нареченото HDR изображение (High Dynamic Range). За да стане това обаче, трябва да имаш две снимки на абсолютно същата сцена (тоест нищо в кадъра да не мърда) от абсолютно същата позиция (тоест задължително от статив). След това две или три такива изображения се сливат и се получава HDR снимка. Резултатите могат да са много впечатляващи:
http://itschool.bg/tutorials/article/1341/Много от съвременните фотоапарати предлагат така наречения клин на експозицията, скоростта или блендата. Това е максимално бързо заснимане на няколко поредни изображнеия с предварително зададена стъпка на един от тези три параметъра. По този начин в края ще разполагаш с няколко кадъра, като най-тъмните и най-светлите измежду тях ще са използваеми за получаване на HDR снимка.
Това обаче е доста сложен и времеемък подход. Струва си, ако си решил на всяка цена да получиш нещо качествено, но е неприложим, ако в аквариума има движение. Ако все пак те интересува, хвърли едно око на статията в линка.
По-простият подход е да си поиграеш с апарата. Снимката ти няма EXIF данни, затова ще се направя на врачка.

При твоя кадър явно апаратът е мерил светлината в тъмната част на снимката, затова и там детайлите се виждат добре, но светлата част е препечена. Първият вариант е малко да промениш "сцената", като сложиш тъмен фон зад аквариума. Това ще позволи самата сцена да е с по-малък динамичен диапазон и съответно апаратът да не се затруднява толкова. Можеш да го приемеш като лека измама това, но всъщност е неделима част от фотографията.
Ако не можеш или не искаш да го направиш, имаш и друг вариант, резултатите от който обаче зависят много от техниката, с която разполагаш. Използвай ръчни настройки. Скорост примерно 1/60 сек., бленда f4-5,6 (поиграй си тук в зависимост от резултата), малко по-високо от обикновено ISO - примерно 400 (от панорамно изображение шумът се премахва по-лесно, без да личи толкова). Когато кадрираш, насочи апарата, така че да измери експозиция и да вземе фокус в най-светлата част на кадъра, натисни спусъка наполовина (при огромна част от моделите това "заключва" фокуса и настройките на експозицията) и след това прекадрирай по начина, по който си възнамерявал в началото. Така ще имаш измерена светлината в светлата част. В резултат тя няма да е "препечена". Тъмната ще е леко затъмнена - колко точно зависи от техниката ти. След вероятно може да се направи нещо с обработката.
Сега освен да се "прегори" малко светлото петно в средата и да се намали контрастът, не виждам какво друго може да се направи.
Съветът ми е снимай, играй си с различни комбинации от скорост, бленда и светочувствителност, с мерене на различни места в кадъра, после виж кои варианти ти дават най-добри резултати. Не става отведнъж.

Трябва време и експерименти.
Не знам доколко съм бил полезен, но без да застана пред аквариума ти с апарат в ръка и аз самият да пробвам това-онова, трудно мога да съм по-конкретен.