Автор Тема: Странно поведение  (Прочетено 7249 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен BELIEVER7

• Активен потребител
  • Публикации: 22
Странно поведение
« : понеделник, 25 февруари 2013 г., 13:37 ч. »
Златната ми рибка се държи много странно!От един месец е така!Първия път реших че е умрял,чукнах по стъклото и тя си заплува сякаш нищо няма!В определени периоди стои на повърхността на водата ...с корема нагоре!Стои си така и по някое време като и дойде желанието се обръща и си плува най-спокойно без никакъв проблем!Храни се!Жизнена е!Само не знам защо го прави този номер!И го прави постоянно!

Неактивен BELIEVER7

• Активен потребител
Отг: Странно поведение
« Отговор #1 : вторник, 26 февруари 2013 г., 11:11 ч. »
Явно моя случай е уникален

Неактивен Desidy

• Активен потребител
  • Публикации: 156
« Отговор #2 : вторник, 26 февруари 2013 г., 13:17 ч. »
Здравей,
не смятам, че случая ти е уникален, но за съжаление най-вероятно рибката ти има проблем с плавателния мехур.
Може да изкара така с месеци, но едва ли ще се оправи. Пробвай да я оставиш гладна няколко дни и виж как ще й се отрази.
Късмет
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Неактивен BELIEVER7

• Активен потребител
« Отговор #3 : вторник, 26 февруари 2013 г., 20:25 ч. »
Днеска няма никакъв проблем!Всеки ден различно!Имам чувството че нарочно го прави!

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #4 : сряда, 27 февруари 2013 г., 10:52 ч. »
Колежката @Desidy е права, твоята златна рибка има проблем с плавателния мехур, което е често срещан проблем особено при закръглените породи златни. Защо се получава- ясно е, че е поради увреждане на плавателния мехур на рибата т.е. той не функционира правилно и от там рибата губи равновесие.
Доста често златните рибки биват хранени със суха, ненакисната храна или прехранени (всички ние се изкушаваме да дадем още и още храна не своите лщбимци) , а от там стомаха на рибата силно се разширява, което води да компресия (натиск) на плавателния мехур и с течение на времето той се уврежда.
 Друга причина за проблема може да е ниската температура. При по ниска температура кръвообръщението и храносмилането на рибите се забавя и като добавим няколко солидни прехранвания ефекта е разширяване на стомаха поради бавното храносмилане и натрупване на несмляна храна в стомаха. Ефекта отново е компресия на плавателния мехур. За по-нежните породи златни като телескоп, оранда, воална и т.н. е добре през зимата да са с нагревател с температура 20-23 градуса.

Неактивен BELIEVER7

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 28 февруари 2013 г., 06:45 ч. »
Значи я прехранвам!Давам и сутрин и вечер!Температурата е около 19 градуса!

Неактивен BELIEVER7

• Активен потребител
« Отговор #6 : вторник, 12 март 2013 г., 10:26 ч. »
Гладна ли е няма проблем!Дам ли й и най-малкото количество храна почва да се омотава!

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
  • Нас. място: София
    • My Flickr
« Отговор #7 : вторник, 12 март 2013 г., 13:18 ч. »
И аз имам една такава - с каква храна храниш? При мен всичко което плува на повърхността я докарва до това състояние, всичко, което потъва не. В момента храня с гранули на JBL и противно на очакванията ми, и за разлика от гранулите на Tetra, тези потъват веднага и няма проблем.

Ако дам нещо, което плава на повърхността - например люспи или сушена дафния - задължително после е в подобно състояние.

Опитай с малко грах - сварен, без люспа - той веднага потъва. По принцип е доста плътна храна и им действа добре, така че виж дали ако хапва грах пак ще обръща корема.

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #8 : вторник, 12 март 2013 г., 19:29 ч. »
Грахът ще помогне, но за съжаление временно, проблемът ще си остане.  Веднъж увреден плавателния мехур рядко се възстановява на 100%. При хранене на болната рибка с храни с високо съдържание на протеини отново се появят симптомите- гълтане на въздух, некординирани движения, обръщане с корема нагоре и т.н. Пробвайте да ги храните с храни с ниско съдържание на протеини, примерно както по-горе е посочено с грах, може и спанак, замразен хирономус или артемия майка, люспестата храна за златни също не е лоша. Може да си приготвите желирана храна (желатин + пасиран спанак, грах, рибно филе, витамини и др.), в YouTube и в други форуми има доста рецепти.
Естествено, да не забравяме за добрите параметри на водата и температурата да е над 20 градуса.
Пробвайте, дано да помогне. Пишете има ли подобрение  :drinks:

Да добавя- преди хранене винаги накисвайте сухата храна (в случая люспестата храна).

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.