Автор Тема: Как да различим  (Прочетено 1133 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен venitos

• Активен потребител
  • Публикации: 55
  • Нас. място: Варна
Как да различим
« : неделя, 31 март 2013 г., 19:54 ч. »
Здравейте, интересува ме по какво можем да различим малките руйкини от обикновените златни рибки   :dontknow:

ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК Е ОНЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА УМ СВЕТЪЛ, СЪРЦЕ ЛЮБЯЩО И ДУША СИЛНА!

Неактивен Никич

• Активен потребител
  • Публикации: 70
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Как да различим
« Отговор #1 : понеделник, 01 април 2013 г., 08:32 ч. »
Не твърдя, че разбирам много от тези рибки. Със сигурност във форума има хора, които могат да изразят наистина компетентно мнение.  Но мога да ти кажа, какви са моите наблюдения.
В момента в Пловдив има два магазина, които предлагат този вид на златната рибка и то малки рибки. Аз също много ги харесвам, но по-скоро видовете с по-слабо изразена гърбица. Това, което ми направи впечатление е, че при някои рибки гърбицата е добре изразена, още на тази възраст, докато при други изглеждаха, като обикновенна златна рибка. Аз лично си мисля, че точно в тази възраст, може да се определи до каква степен ще се развие гърбицата с растежа на рибката. Ако напишеш в You Tube  името на рибката, ще видиш филмчета и снимки на тези рибки и как се развиват с времето.
225л. Златни рибки

Неактивен venitos

• Активен потребител
  • Публикации: 55
  • Нас. място: Варна
Отг: Как да различим
« Отговор #2 : понеделник, 01 април 2013 г., 10:45 ч. »
Благодаря, ще прегледам You Tube. Питам, защото искам да си взема две- руйкин, и да знам някакъв отличителен белег, че обикновените много приличат на тях.  :)

П.С. Между другото, някой знае ли във Варна да се предлагат такива рибки, че обиколих много магазини и не намерих!

ИСТИНСКИЯТ ЧОВЕК Е ОНЗИ, КОЙТО ПРИТЕЖАВА УМ СВЕТЪЛ, СЪРЦЕ ЛЮБЯЩО И ДУША СИЛНА!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.