Здравейте,
И аз се чудя какво се случва с моите златни рибки, затова реших да се включа към тази тема. Ако въпросите ми не са за тук, моля да ме извините!
От един месец имам три малки златни рибки, които засега са в 30 литров аквариум, но им подготвям двойно по-голям. Преди няколко дни забелях, че на две от тях краищата на перките и опашките им са накъсани. Четох доста неща затова предприех следното: махнах двете изкуствени водорасли, за да не ги нараняват. Но по шарената златна рибка забелязах, че на места се появи черно по ръбчетата, където е накъсаното. Четох, че може да е от амоняка или от бактериална инфекция, затова вчера смених 50% от водата, сложих малко синьо лекарство на JBL. Днес смених още 30% процента, но ми направи впечатление, че другата с накъсаните перки (която е едно красиво албиносче) се държи доста странно - изпада като в летаргия на моменти. Слиза до дъното и стои, чак когато някоя от другите рибки мине покрай нея се стряска и започва да плува. После пак слиза долу и се оставя водата да я носи. Горната и перка е наполовина свита. Утре ще отида да купя и зеолит. Безпокоя се, защото съм нова в отглеждането на тези рибета, въпреки че изчетох какво ли не за тях!
Прикачвам снимки, въпреки че албиносчето ми не се вижда много добре, за което се извинявам! На снимките ще видите, че албито има едно бяло петънце, което според мен си е по рождение, защото така си я купих и е само то, не е нещо, което се разпространява по тялото.
Ако някой по-опитен може да ме насочи какво да предприема, за да са добре рибонките ми, ще съм много благодарна!