Автор Тема: Вътрешен филтър-проблем  (Прочетено 2923 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен germanteam

• Активен потребител
  • Публикации: 209
  • Нас. място: София
    • FB
Вътрешен филтър-проблем
« : четвъртък, 03 април 2014 г., 12:35 ч. »
Здравейте, отварям темата колеги, за да ви питам нещо за филтъра ми. Луднах тия дни с него, не вкарва въздух сякаш през отвора, а само вода. Като надуя маркучето и тръгва да излиза въздух, но спира като спра и аз. Не е задръстен щото вчера го чистих. А маркуча не изглежда да е спукан. А в случай, че е така мога ли да ги сменя със шлаух, щото гледам, че този е по мек от шлауха за помпи където е. мерси!

Неактивен miroki

• Активен потребител
  • Публикации: 676
  • Нас. място: Варна
Отг: Вътрешен филтър-проблем
« Отговор #1 : четвъртък, 03 април 2014 г., 13:02 ч. »
Вдигни помпата най-горе (но да е под водата все пак).
Колкото по-надолу, по-малко въздух пуска. Не и стига силата да смуче.
Изработка на уеб сайт за всеки: http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu

Неактивен germanteam

• Активен потребител
    • FB
« Отговор #2 : четвъртък, 03 април 2014 г., 14:34 ч. »
Това го знам и го правя, същото е положението. Вдигната е  :sorry:

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #3 : четвъртък, 03 април 2014 г., 14:50 ч. »
Какъв е филтъра?
Принципа на действие е увличане на въздух при завихряне на водата около тройника, за целта би трябвало една скосена част от него да навлиза в основната тръба. Провери дали скосената част сочи навън, към изхода, а не настрани или навътре.

Неактивен germanteam

• Активен потребител
    • FB
« Отговор #4 : четвъртък, 03 април 2014 г., 14:58 ч. »
Нещо подобно на този, но има и тръба която нали излиза над водата и пръска през нея. 350л на час е уж

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRGFN5bgI8E8cdFGtJLLbJLqE3hwz6g3hBVdm_kLVlMbuCGGM2ZAQ

Неактивен Penta

• Активен потребител
« Отговор #5 : четвъртък, 03 април 2014 г., 15:06 ч. »
Е ако си сложил флейта няма как да засмуква въздух. Принципа изисква да не се оказва съпротивление на водната струя. За да засмуква въздух трябва да е с накрайника от снимката която си показал.

Неактивен vladislav123

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
« Отговор #6 : сряда, 22 юли 2015 г., 23:23 ч. »
аз също имам проблем много ми е силно течението как да го намала филтера ми е тази марка HAILEA BT200 аквариума ми е 50 литров и си гледам неонки помогнете посаветваите ме  :( :( :( :( :( :( :sorry: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #7 : четвъртък, 23 юли 2015 г., 08:54 ч. »
аз също имам проблем много ми е силно течението как да го намала филтера ми е тази марка HAILEA BT200 аквариума ми е 50 литров и си гледам неонки помогнете посаветваите ме  :( :( :( :( :( :( :sorry: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Може да дадеш една хубава снимка. После подробно описание.
После колко точно е това "силно". И колко точно "слабо" искаш да е?
Иначе, стандартното решение при такива въпроси е - използвай флейта и напълни в максимална степен касетката на филтъра с някаква медия от рода на sera siporax.
Или покупка на по малък/слаб филтър  8)
Хоби или тиха лудост?

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 537
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #8 : четвъртък, 23 юли 2015 г., 10:58 ч. »
Аз такъв филтър ползвам в 35л и не бих казал, че е силен.

Активен addicted

• Активен потребител
  • Публикации: 71
« Отговор #9 : понеделник, 27 юли 2015 г., 15:51 ч. »
Аз пък в 40 литра и нещо ме притеснява че е слаб. Та да ползвям темата да не отварям нова.Има само гъба вътре, отдолу едра отгоре ситна и ми плувят разни прашинки във водата. А гъбата я пера в аквариумна вода при всяка смяна. Да търся ли по голям или ще дойде вече много за тази вода? Мислех да го сменя с някакъв топ филтър ама най малкия който видях в нета е 800 литра на час и ме притеснява да не стане като пералня в аквариума. Също ме притеснява дали ще се чува топ филтъра, защото спя на три метра от аквариума. Иначе ще правя по официален капак на аквариума че сега съм с едни от подръчни материали, та сега е точния момент за слагане на такъв филтър.

П.С.  Само да кажа. Уж за да ми излезе по ефтино купих аквариум(само стъкло), отделно филтър, отделно нагревател, отделно направих някаква лампа и съм шен капак от подръчни материали който биха струвяли и те пари ако ги нямах. Та сега като направя по хубав капак и евентуално сменя филтъра ще ми излезе по скъпо от 60-80 литра китайски аквариум всичко в едно. Та затова се чудя далу да инвестирам или да сабирам направо за по голям.

Неактивен Penta

• Активен потребител
« Отговор #10 : понеделник, 27 юли 2015 г., 16:08 ч. »
Мога да ти кажа че колкото по-чист е филтъра толкова повече фини частици ще преминават през него. Естествено до момента когато се затлачи и дебита намалее твърде много, но когато се позапълнят порите на гъбата там се улавят и дребни частици.

Активен addicted

• Активен потребител
  • Публикации: 71
« Отговор #11 : понеделник, 27 юли 2015 г., 16:11 ч. »
Хм, това не го знаех ама има логика. Значи няма да се престаравам с пране на гъбите при всяка смяна на водата.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.