Здравейте, сайта в който ме препрати ми даде отговор на въпроса ми, както и на други въпрос на които не съм откривала. Диагтозата е ясна - Тумор, но лечение няма. Смятам да я гледам докато туморите не започнат да и пречат на нормалото съжителство с другите разбойници. След това ще му мисля. И все пак да отговоря на въпроса за техническото състояне на аквариума. Смянята на водата я правя всяка седмица оп 50%, сифонирам дъното. Рибките ги храня с замразена храна, люспи, чернодробна, гранули на растителна основа, както и една на JBL перли и отвреме на време им давам грах. За големината на аквариума изобщо невлизам в стандарта, но сега чакам новия от Германия които ще е идеален за тяхния размер и брой. Сегашния ми аквариум се привърна в нещо като дом за сираци. Всичко започна с една болна рибка която едни познати искаха да изхвълят, но аз я взех излекувах и й направих удобен дом за нейните нужди по стандарт за големина на аквариума. След това спасих още две да не отидат по "каналния ред". Онзи ден също ми донесаха една коята им била изяла 2 рибки (те не са били златни, като вината си е изцяло тяхна, защо подяволите са сложили друг вид риби при златната им). Както и да е, дано устискат още малко, докато им дойде новия дом. Изчела съм всичко за правилото отгиждане на тези прасинца и се старая много, но просто отвреме на време ми трябва вашята помощ. Много Ви благодаря за съдействието. Когато мога и аз ще ромагам. :-* :-* :-* :-*