Автор Тема: Черни точки по ранчу  (Прочетено 6143 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 702
Отг: Черни точки по ранчу
« Отговор #15 : вторник, 14 април 2015 г., 19:39 ч. »
 Ще ти подскажа, фразата започва със "смяна ..."
НитрАтите са крайния продукт от азотния цикъл и постепенното им натрупване е голяма част от причината за смяна на водата. 

"САМо" нивата на нитратите не са завишени, друга е думата за това. Между 20 и 50 ppm - нитратите са завишени и си трябва смяна на водата. Нива от 100 някои риби не показват веднага симптоми, но дълго излагане в подобна среда им сваля имунитета и ги прави податливи на болести. На твоя тест е розово кореспондиращо с 250 цифрата от снимката. С малко примижане  на теста даже си пише за тези нива "water change"!

Неактивен bones

• Активен потребител
  • Публикации: 136
  • Нас. място: Видин
« Отговор #16 : вторник, 14 април 2015 г., 20:03 ч. »
Е ,цялата ли да я сменя.Преди 2 дена смених около 80 процента от водата.Извадих почти всичко от аквариума,синфонирах го добре.Днес смених около 30 процента от водата.Ако трябва и цялата ще я сменя.Стига да не ме изгонят от вкъщи,че само разливам :)Иначе ми мина през акъла да го направя

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #17 : вторник, 14 април 2015 г., 20:28 ч. »
 Измери със същия тест водата от чешмата. Виж му и срока на годност междувременно! Снимай най-накрая целия аквариум да го видим, може там да е ключа от палатката.

ПС: Сега ми хрумна, преди да започнат да измират рибите ти, спирал ли е тока?

Неактивен Vessi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
« Отговор #18 : вторник, 14 април 2015 г., 21:15 ч. »
Нитратите трудно се нормализират с препарати. Водят се по-безвредни от амонякът и нитритите, затова явно производителите ги подминават. Нитратите обикновено сигнализират за замърсяване, т.е. нужда от по-чести смени на водата. НО не във всички случаи. Имах такъв проблем и една златна в крайна сметка умря от нитратно натровяне, въпреки редовните смени. Установих, че просто чешмяната ми вода е с ужасно високо съдържание на нитрати по принцип. Така че се принудих да купувам изворна. На етикетите си пише колко са нитратите на различните води. Скъпичък вариант, но спестява главоболия после. Пробвай да направиш тест на водата от чешмата и кажи какви са резултатите.
Още нещо, пак не разбрахме нивата на амоняк. Купи си един тест и провери какво е положението там - черните петна обикновено са причинени от него, нитратите водят по-скоро до промяна в поведението, не във външния вид.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #19 : четвъртък, 16 април 2015 г., 15:06 ч. »
Ранчуто ми стана черно

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #20 : четвъртък, 16 април 2015 г., 15:07 ч. »
 Интересно, може и да не е изгаряне. Храни ли се? Тества ли водата от чешмата какви стойности има?

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #21 : четвъртък, 16 април 2015 г., 15:11 ч. »
Ми не се храни,плува от време на време.Седи повече в някой ъгъл.Няма да го бъде много

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #22 : четвъртък, 16 април 2015 г., 18:22 ч. »
няма май шанс да се оправи,пак ще сменя около 30.40 процента от водата

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #23 : четвъртък, 16 април 2015 г., 19:04 ч. »
На теста GH,KH,PH какво му е наред.Всичко е до дупка завишено.Причината за това може би е неправилната аранжировка която си избрал.Камъни бигур,рапани,корали.Сложи си някакъв корен и към него захвани анубиаси и папрати .Те са с твърди листа и златните няма да ги похапват.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #24 : петък, 17 април 2015 г., 17:23 ч. »
за мое съжаление,днес ранчуто ми се спомина :sorry: :sorry: ;)

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #25 : петък, 17 април 2015 г., 17:28 ч. »
Струва ми се,че тия тестове не са много точни.Нивата на нитратите са си все такива,дори при честа смяна на водата.Купих на тетра NITRATE MINUS,и се чудя дали да сложа от него в аквариума,тъй като преди малко смених част от водата

Неактивен Vessi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
« Отговор #26 : петък, 17 април 2015 г., 19:24 ч. »
Вече ти казахме да измериш нивата на нитратите в чешмяната ти вода, направи ли го?
Аз не бих добавила Nitrateminus, тези препарати убиват всички бактерии, включително полезните, резултатът ще е завишени амоняк - който така и не измери - и нитрити.
Можеш да си потърсиш нитратна смола и да я сложиш във филтъра за 24 часа. Също има странични ефекти, но не са толкова неприятни, а и щом не е във водата постоянно, няма проблем.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.