Автор Тема: Черни точки по ранчу  (Прочетено 6145 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bones

• Активен потребител
  • Публикации: 136
  • Нас. място: Видин
Черни точки по ранчу
« : неделя, 12 април 2015 г., 18:26 ч. »
Здравейте,от няколко дена забелязвам ,че ранчуто ми спира да се храни .Също така забелязвам че му се появиха някакви черни точки и петна.Отделих рибата в по малък аквариум,ама не знам с какво да почна да го лекувам.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 702
Отг: Черни точки по ранчу
« Отговор #1 : неделя, 12 април 2015 г., 19:05 ч. »
  Сменяш ли водата на аквариума? Вземи едни тестове за амоняк, нитрИти и нитрАти да видиш най-накрая каква е работата. Това по рибката, мисля че е изгаряне от амоняк, тоест лошо качество на водата ..., ама много!

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #2 : неделя, 12 април 2015 г., 19:35 ч. »
Водата я сменям всяка седмица,ама ми измряха 5
6 риби.А и това ранчу е на път,и то спря да се храни както другите.Дайте някакъв линк да ги видя тия тестове и подобрити на водата.

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
  • Публикации: 68
« Отговор #3 : неделя, 12 април 2015 г., 20:16 ч. »
Може и да бъркам но си мисля, че има разминаване в информацията която даваш. Тук на снимките аквариума е доста малък. В другите си публикации----> "Ми не е претоварен,има още около 4...5 риби,водата  я сменям на 10 ..12 дена.Иначе е кристално чиста.Аквариума е стартиран декември месец 2014 .Съмнявам се че е от храната ,или от подобрителите на водата.Ама нали са се маркови на ..фирмени"....
Сменяш вода почти на две седмици а в тази публикация казваш на седмица. Нещо не ми се връзва. Нищо де....Случва се да сме като лъжливото овчарче. А може и аз да се бъркам.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #4 : неделя, 12 април 2015 г., 20:33 ч. »
...Отделих рибата в по малък аквариум,ама не знам с какво да почна да го лекувам.

Случва се!

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #5 : неделя, 12 април 2015 г., 20:41 ч. »
Този аквариум където е рибата е малък ,мисля че е  20 литра.Него го използвам за отделяне  на болните риби,както е в случая.А относно смяната на водата ,това че съм споменал  , в една друга тема ,че се сменя на 10 ..12дена ,а в тази тук всяка седмица.Просто исках да кажа,че водата се подържа на пръв поглед.Не я сменям точно на определено време,час и секунда.Както и да е,ще поразгледам какво са написали хората по форума ,за моят проблем.Но и на съвети не отказвам,на по вещи от мен акваристи.

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
« Отговор #6 : понеделник, 13 април 2015 г., 09:16 ч. »
Сега вече е по-ясно като си дообяснил ситуацията. Като цяло тези рибки цапат много и е добре да има добра филтрация и водата   както е в твоя случай на пренаселване да се сменя по-често.  Ти правиш някакви смени на 10-12 дена  според твоите описания. Оттам може да идват и проблемите и измирането на рибите от някакво натравяне.  Относно тази последната. Пак по мнение на райко  без да цитирам дословно но при  настъпване на полова зрялост/някъде в този диапазон/ се  появявали такива оцветявания които в последствие изчезвали за да се оцвети вече в нормалната окраска. Имах подобен случай с едно рибе Кои което така започна да се оцветява и само  няколко месеца след като му избиха такива черни петна  и ги загуби. За храненето мога да дам съвет да смениш храната или поне да разнообразяваш. Но все пак нека и такива които се занимават постояно с такива рибки да си кажат мнението.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #7 : понеделник, 13 април 2015 г., 12:16 ч. »
Филтрация има,имам канистър и вътрешен филтър,даже и един резервен(пак вътрешен).Ако трябва и него ще сложа.А относно ранчуто дали ще се оправи,в смисъл че спря да се храни.Нещо да му слагам ли във водата,имам някакви препарати .

Неактивен Vessi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
« Отговор #8 : понеделник, 13 април 2015 г., 14:59 ч. »
И на мен ми звучи като амонячно натравяне. А и самият факт, че вече 5-6 рибка ти умира, говори за генерален проблем. Амонякът няма почти нищо общо с филтрацията или смените на водата. Златните рибки отделят доста амоняк, а и не е изключено източникът на водата ти да съдържа такъв. Ако нямаш достатъчно полезни бактерии, каквото и да правиш, амонякът си остава. Купи си тест и провери нивата. Ако откриеш такъв, можеш да купиш и Tetra SafeStart - това е точно онази жива бактерия, която ти трябва, тя ще свали нивата на амоняк почти моментално. Ако не е прекалено късно, ще се оправи, ако не, поне ще предпазиш другите рибоци. Нищо друго не може да се направи.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #9 : понеделник, 13 април 2015 г., 18:23 ч. »
Утре съм в магазина,ще взема тест и ще видя какво е положението с водата.Благодаря ти за съвета .:)

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #10 : вторник, 14 април 2015 г., 15:55 ч. »
Ето какво показа теста.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #11 : вторник, 14 април 2015 г., 16:01 ч. »
Май не са добре нещата

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
« Отговор #12 : вторник, 14 април 2015 г., 17:42 ч. »
 Напиши резултатите!

Неактивен Рикардо

• Активен потребител
« Отговор #13 : вторник, 14 април 2015 г., 18:38 ч. »
Май не са добре нещата

И на мен така ми изглежда. А и една обща снимка на големият аквариум няма да е лошо да се добие по ясна представа.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #14 : вторник, 14 април 2015 г., 19:15 ч. »
Общо взето само нивата на нитратите са завишени ,другите са в нормалните граници.Някакви предложения ,как да ги нормализирам.Имам някакви препарати за полезни бактерии,за стартиране на аквариуми,метиленово синьо  и някакви други подобрители на водата.Търсих на тетра safe start ,aма нямаше в наличност.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.