Автор Тема: Помогнете ми!!!  (Прочетено 1654 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bones

• Активен потребител
  • Публикации: 136
  • Нас. място: Видин
Помогнете ми!!!
« : сряда, 18 ноември 2015 г., 23:38 ч. »
Хора ,помощ.Преди месец стартирах нов 300 литров аквариум .В него гледам златни рибки.Аквариума  има към 25 килограма ситен черен грунд и няколко камъчета за контраст.Имам и вътрешен и външен филтър(канистър) с ув лампа,помпа за въздух и осветление.От няколко дена започнаха да ми измират рибите.В него имаше към15 златни.Не знам на какво се дължи това.Не искат да се хранят ,не се движат много.Храня ги с разнообразна храна(2..3 вида гранули,люспи, и други)но  не искат да се храня.Не знам къде бъркам.Започвам да си мисля че е от канистъра.От както го купих,преди 10 дена някъде, започнаха да измират рибите.Канистъра ми е sun sun(  ако е важно въобще)2000 литра на час.Пълен е с една секция пореста керамика,една секция въглен и зеолит и 2 секцйи филтърна гъба.Хора къде бъркам,канистъра ли ги убива.Гледах в нета ,че ув лампите понякога убиват рибките.Друго не знам какво да е.Най лошото е че не съм си в нас,и не знам какво е положениет.Давай те съвети,че не останаха много.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 437
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
Отг: Помогнете ми!!!
« Отговор #1 : четвъртък, 19 ноември 2015 г., 00:39 ч. »
Филтъра няма как да ги убива,нито пък ув-то.УВ лампата убива бактериите в преминаващата около нея вода.По-скоро или нямаш завъртян азотен цикъл или от грунда.Ако е изкуствен,китайски.Чел съм за проблеми с анциструси точно от черен китайски грунд.Изпуска нещо и отравя водата.
Тоя новия аквариум като го стартира веднага ли пусна рибите в него.А как го стартира-с вода от стар аквариум,с работещ до преди това филтър в друг аквариум или всичко чисто ново.
Смени ти или който се грижи за рибите 50% вода и след два дена още 50%.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 19 ноември 2015 г., 22:43 ч. »
Здравей,не мога да кажа от какво е.Това започна буквално след закупуването на канистъра.Аквариума го стартирах с една част от водата на другия мой аквариум.Всеки това ми вика,че не се е завъртял азотния цикъл.А може да е и от грунда.Тои е с марката продак.Не знам какъв е(Китайски  или  д.р)Не съм се интересувал.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 702
« Отговор #3 : четвъртък, 19 ноември 2015 г., 23:19 ч. »
  Водата от друг аквариум е просто ... стабилна  и съдържа незначително количество полезни бактерии, които не биха ускорили процеса за установяване на цикъла. Полезните бактерии имат нужда от повърхност/среда/медия на която да се развият. Виж, ако изстискаш гъбата/прехвърлиш малко филтърна медия от друг работещ аквариум, това наистина ще помогне.  За установяването на азотен цикъл на първоначално стартиран аквариум трябват около 40 дни в зависимост от температурата. Да сложиш риби в нов аквариум и да се чудиш защо на края на установяването на цикъла рибите обръщат корема( тогава смъртността е най-висока) е наивно. И японски филтър от неръждаема стомана да сложиш - не си ли отгледал бактерии - резултатът ще е същия.
 Виж тук съм поразширил обяснението.
 Най-вероятно няма да е в техниката проблема - дерзай!

ПС: Имам чувството, че говоря за "Торбалан" като стане въпрос за азотен цикъл... истински е бе ! Нали?

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #4 : вторник, 24 ноември 2015 г., 19:18 ч. »
Ок,а защо спират да се хранят.Да не им пречи ситния грунд.Храня ги с различни видове храна.Пак ли се дължи на азотния цикъл. ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.