Автор Тема: Нещо не е наред със златната ми рибка.  (Прочетено 3234 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Red Sparkle

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
Нещо не е наред със златната ми рибка.
« : вторник, 15 декември 2015 г., 16:53 ч. »
Здравейте!
Днес сутринта забелязах, че едната ми златна рибка(червена шапка) не е добре. Стои на дъното на аквариума, не яде, люспите й са леко настръхнали и има някакви бабунки по глава, които май са характерни за породата й, но не съм ги забелязвала преди. От лявата страна има 2 малки червени петънца под люспите. От време на време се вдига, прави по 1-2 кръгчета и пак застава на дъното.
 В аквариума има още една златна рибка(лъвска глава). На нея нищо й няма. Активна е, яде си.
  Аквариумът е 30 литра. В него няма живи растения. Само едно изкуствено. Има си помпа, има си лампа, камъчета. Чисти се веднъж седмично.
 Не знам какво да правя!! Помогнете! :(

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 702
Отг: Нещо не е наред със златната ми рибка.
« Отговор #1 : вторник, 15 декември 2015 г., 17:11 ч. »
 Здравей, сменяй половината вода с престояла през ден. Ако си го стартирал скоро аквариума, това упражнение го правиш 4 -5 седмици.  Другия вариант е да върнеш рибите, да седнеш и да прочетеш основните теми във форума. Прекалено дълго е за писане, за да се побере в 1 пост, но за щастие, всичко, което ти е нужно да започнеш вече го имаме написано.
 Успех!

Неактивен Red Sparkle

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : вторник, 15 декември 2015 г., 17:24 ч. »
Аквариумът е на около 2 години. Ще седна и ще чета още. Ще им сменя водата днес и ще им купя нова храна. А и да добавя - коремчето му е надуто.
Ако оцелее до утре ще му дам от новата храна и ще го храня през ден, па дано се оправи!! Надявам се целият проблем да е от храната..

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 418
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #3 : вторник, 15 декември 2015 г., 17:30 ч. »
Настръхнали люспи и подуто коремче...на мене ми прилича на воднянка.По-добре няколко дена не храни.Златните са жилави,дано се оправи.

Неактивен Red Sparkle

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 15 декември 2015 г., 20:05 ч. »
Хора, какви антибиотици да им взимам? Май и другият започна да се влошава..  :( Навсякъде пише различно. Метронидазол става ли? А и изпражненията им са бели/прозрачни.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 702
« Отговор #5 : вторник, 15 декември 2015 г., 20:13 ч. »
 Ми... никакви, "Flush it"! Воднянка в много малко случаи съм чел да се оправят, при това, ако се хванат от много рано. Аз поне не бих  се опитвал при подобни перспективи.

Неактивен Red Sparkle

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : сряда, 16 декември 2015 г., 15:00 ч. »
Рибката почина снощи.. Ще си гледам другия рибок докато и на него му дойде времето и сигурно повече няма да си взимам рибки..
Благодаря за съветите иначе.  :)

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #7 : сряда, 16 декември 2015 г., 20:56 ч. »
А защо бе пак пробвай но с рибки за 30 литров аквариум а не с такива за 300 литров.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 911
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #8 : четвъртък, 17 декември 2015 г., 01:47 ч. »
Смъртни случаи в аквристиката са нещо нормално. Колкото и да се мъчим да наподобяваме естествените хабитати на животните, все става нещо. Особено при риби, които са изкуствено създадени и просто няма какъв хабитат да наподобяваме...  :) Твоите риби са точно такива. Няма да ги намериш диви никъде.
Причини много, няма как да предвидим всичко. Така, че смело напред, взимай следващите и напред. С натрупване на опит, ще ти се изяснят нещата и няма да допускаш грешки. Спокойно, нищо кой знае какво не се е случило. Най-важното е да си вземеш по-голям аквариум. В малките аквариуми нещата се сговняват бързо и нямаш време за реакция. При големите съдове нещата са по-установени и стабилни.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.