Автор Тема: На какво се дължи тава?  (Прочетено 7365 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен bones

• Активен потребител
  • Публикации: 136
  • Нас. място: Видин
На какво се дължи тава?
« : сряда, 06 януари 2016 г., 17:34 ч. »
Здравейте,от  3 дена гледам ,че почти всички златни риби стоят в горната част на аквариума.Друго което забелязвам,е че си отварят устите доста забързано,все едно не им достига въздух.А въздух си има доста.Имат апетит,хранят се.Преди 5...6 дена съм сменял последно водата.

Неактивен bones

• Активен потребител
Отг: На какво се дължи тава?
« Отговор #1 : сряда, 06 януари 2016 г., 17:36 ч. »
Ето и някоя снимка

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #2 : сряда, 06 януари 2016 г., 20:10 ч. »
Има ли вероятност,да е от храната.Да не ги прехранвам нещо.Защото са доста живи,не изглеждат болни .Просто си стоят в горната част на аквариума.Само не знам защо дишат толкова учестено. :dontknow:

Неактивен niki_o

• Активен потребител
  • Публикации: 418
  • Нас. място: Хановер
« Отговор #3 : сряда, 06 януари 2016 г., 20:47 ч. »
Колко литра е аквариума,че има толкова много златни?И само това дето се вижда ли е филтрацията?Ако да-то рибките се натравят с амоняк-това филтърче неможе да се справи със способноста им да цапат.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #4 : сряда, 06 януари 2016 г., 20:55 ч. »
Аквариума е 300 литра.Това е вътрешния филтър.Имам и голям външен с ув лампа.Външния е за по голям аквариум(500 литра ) Това е аквариума
https://m.youtube.com/watch?v=BHKj1w9KS9o

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #5 : сряда, 06 януари 2016 г., 21:11 ч. »
 Има и вероятност да съм прецакал азотният цикъл.Понеже аквата е стартирана преди 2 месеца и половина.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
« Отговор #6 : сряда, 06 януари 2016 г., 21:36 ч. »
Аквариума е голям,но 20 златни(аз толкова преброих на клипа) са доста.И щом е на 2,5 месеца би трябвало да значи,че е стабилен вече ако не премълчаваш нещо ;)
Но ако имаш съмнения за срив във цикъла сменяй през 2-3 дни 30 процента вода за две седмици докато го въстановиш.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #7 : сряда, 06 януари 2016 г., 21:56 ч. »
Ми това започна преди няколко дена,след смяна на една част от водата.Водата беше престояла 24 часа.Вчера позачистих малко и канистъра.Но не основно.

Неактивен niki_o

• Активен потребител
« Отговор #8 : четвъртък, 07 януари 2016 г., 05:05 ч. »
Тя водата може да е престояла,но ако ВИК ако са правили някакви интервенции по мрежата преди да я наточиш....Смени пак може да се нормализират нещата.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #9 : четвъртък, 07 януари 2016 г., 21:45 ч. »
Днес забелязах ,че едно телескопче има някакви червени петна на хрилета и на опашката.Това воднянка ли е,или червенка.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #10 : четвъртък, 07 януари 2016 г., 21:52 ч. »
Ето някоя снимка

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #11 : вторник, 12 януари 2016 г., 22:26 ч. »
Така и никой не ми помогна,а вече съм 3 риби минус ;).Смених преди 3 дена пак водата,ама ефект не виждам.Рибите пак си стоят на куб в горната част на аквариума.Не мога да намеря причината на това.От азотния цикъл ли е?Да не съм го прецакал.Май ще се отказвам от златните риби.Много са калпави.С другия аквариум проблеми нямам.В него има всякакви видове дребни риби(Живородки и д.р)Много му върви и на растения.Докато тоя с златните е много зле.Нито рибите,нито растенията вървят.Може днешните златни да са по калпави от едно време.Или аз не мога да им хвана цаката нещо(а чета много за тях).Но уви...

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 437
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #12 : вторник, 12 януари 2016 г., 23:09 ч. »
Няма се отказваш  :diablo: На клипа ми се стори,че повърхността не се движи.Не знам дали съм прав,но едно дребно растение стоеше в една позиция на повърхността.Ако е така-липса на кислород,щото ако са само въздушните мехурчета не е достатъчно.Направи едно хубаво течение по повърхността на водата.Другото е температурата на водата.Колкото е по-висока,толкова по-малко кислород във водата.Ако пък имаш съмнения за "лоша чешмяна вода" купи си сера акватан и слагай при смяна според дозировката.Не мога да помогна с червените петна по рибката за съжаление.

Неактивен bones

• Активен потребител
« Отговор #13 : сряда, 13 януари 2016 г., 00:13 ч. »
По принцип въздуха е силен,а до колкото температурата на водата е около 22..23 градуса.Не ползвам нагревател.Аквата е на стайна температура.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 437
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #14 : сряда, 13 януари 2016 г., 00:24 ч. »
Колкото и силна да е струята въздушни мехурчета, ако няма движение на повърхността, при което се разтваря кислород във водата, при този брой и размер риби, е недостатъчна. Температурата  ти е ок. Тези балончета са въздух, а не кислород. Кислорода е 21% от всяко балонче. А то бързо излиза нагоре и много малка част от него се разтваря във водата.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.