Рибки > Скаларии и алтуми

Проблем Скаларии --> малките започват да умират на третата седмица

(1/3) > >>

perkobg:
Здравейте!
Имам един проблем, който от доста време не мога да реша: До третата седмица малките се развиват напално нормално и смартността е почти нулева, но след третата седмица започват да измират едно по едно и накрая от малките оцеляват едва 5-10%. Храня ги с прясно излюпена жива артемия. Симптомите са следните: Видимо напално здрави и добре нахранени рибки започват изведнаж да се даржат като луди...плуват неориентирано с резки движения ту към повърхността ту към дъното и след 5 мин. са мъртви. Интересното е, че някои от тях не спират да ядат дори и докато умират - в хаотичните си движения успяват да уловят и изядат още някоя и друга артемия!!!!. Четох в интернет, че скаларчетата могат да умрат от лакомия(преяждане), но това вече съм го тествал и въобще не става въпрос за преяждане. Но сас сигурност е свързано с храненето, защото това почва да се случва с тях веднага след като се нахранят и продължават да умират дори и след 4-5 часа след храненето(имам в предвид след 4-5 часа след храненето напално здрави рибки започват да умират съвсем неочаквано и изненадващо). Ето една снимка на токущо умряла рибка. Ясно се вижда, че е добре нахранена и не е преяла. Аз имам едни подозрения, но искам да чуя мнението на изпатили и след това ще споделя съмненията си , не искам да насочват темата в грешна посока.
Благодаря ви предварително.

Asen:
Това ли е нормално нахранена рибка според теб???

perkobg:
Благодаря за отговора/въпроса :-)
Това беше просто последната умряла. В аквариума останаха живи и в перфектно здраве видимо доста преяли рибки пък са живи и си плуват и до днес..... Виж сега...проблема не е преяждане...това вече е проверено. Абсолютно позитивно на 100% не е от преяждане. Аз гледам(скаларии предимно) с кратки прекъсвания от повече от 25 години. Вчера от около 200 рибки умряха окло 20. Днес все още няма умряла и една. Нахраних ги преди 3 часа... Не съм намалявал количеството храна.
Но смених начина на хранене, както казах имам едни подозрения....
Благодаря за мнението.
Някой друг с подобен проблем.....

Asen:
В името на добрия тон и етикета, ще отговоря:
И аз благодаря, ще се въздържа от правото си на дуплика, макар и да имам една теза, но защо да насочваме темата в дадена насока.

Благодаря!

raiko:
Дай малко повече информация за условията и обема в който израстват личинките! По принцип рибите след като се нахранят имат нужда от по-голямо количество кислород за да усвоят храната. Възможно е ако е слаба аерацията да умират от задушаване. В по-голямата част от случаите когато рибите умират от задушаване, това се случва след като те се нахранят.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия