Автор Тема: Зачервявания по кожата на гупа "ендлер"  (Прочетено 580 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен hippogriff

  • Регистриран потребител
  • ****
  • Публикации: 1
Зачервявания по кожата на гупа "ендлер"
« : неделя, 27 януари 2019 г., 23:50 ч. »
Аквариумът:  80л, стартиран преди 37 дни само с растенията, преди 10 дни /на 27-мия ден/ са пуснати 10 гупи  „ендлер“. Залесяване – 70% от дъното: половината - килимно растение, другата половина – бързо растящи растения. Оборудване: вътрешен филтър – 800 л/ч; осветление  3х18W T8 – 8 часа; CO2 с-ма със сода и лим. к-на – 8 часа 15 – 30 мг/л /чекера на зелено/;  PH 6.6 – 7.3; температура - 24С; торене – фирмени торове по предписание на производител /от стартирането/  и Тотема  /по 0,5 мл дневно от 7 дни/.
Днес забелязах, че при  един от ендлерите /най-малкият женски/ има зачервяване на кожата странично в едната половина на тялото. Поведението на рибата е нормално – плавниците са здрави и разпънати, хрилете са бледо розови, витална, плува с останалите, не се трие в предмети, приема храна /храня с растителни люспи Тетра/.  Такова е и поведението на останалите риби. Какъв би могъл да е проблемът и как трябва да му се противодейства? Прилагам снимки - не са много ясни, но това успях да направя.
Благодаря! 

ПС: Възможно ли е това да е реакция от  промяната на PH с около 0,7 пункта в рамките на 8 часа: от 7,2 - 7,3 преди пускане на CO2-то на 6,6 след спиране на системата?

 Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.